Miļuns: Favorīte ir Somija, bet varam uzvarēt jebkuru komandu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns ir apņēmības pilns ar valstsvienību saglabāt vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Lai to paveiktu, sērijā līdz divām uzvarām būs jāpieveic 2016. gada čempionvienība Somija.

«Žēl, protams, ka neizdevās uzvarēt slovākus. Esam noskaņoti cīnīties ar somiem, cenšoties izpildīt ko līdzīgu kā mačā ar Kanādas komandu,» sarunā ar «Latvijas Radio» sacīja Miļuns. «Protams, favorīte ir Somija, bet varam uzvarēt jebkuru komandu. Centīsimies būt aktīvi.»

Pirms gada tieši Somijas U-20 izlase triumfēja pasaules čempionātā. Taču no toreizējā sastāva izlasē nespēlē lielākā daļa spēlētāju, tajā skaitā supertalants Patriks Laine.

«Somijas hokejisti nonākuši negaidīti zemu priekš sevis un būs spiesti rādīt savas labākās spēles. Spēlējām citā grupā, uz vietas viņus neredzējām. Tuvākas informācijas nav. Tas tikai parāda to, cik tuvs ir meistarības līmenis no pirmās līdz pat pēdējai vietai. Starpība nav ļoti liela,» uzskata treneris.

Demonstrējot neveiksmīgu sniegumu, Somijas izlasei turnīra laikā nomainījās galvenais treneris. Tagad komandu vada Jusi Ahokass, kurš galvenā trenera pienākumus pildīs arī nākamajā gadā.

«Cerēsim, ka veiksme būs arī mūsu pusē, meistarībā diez vai pieliksim. Jauno gadu sāksim ar jaunu apņemšanos, cerams arī ar jauniem panākumiem,» Latvijas Hokeja federācijas mājas lapā citēts Miļuns.

Pirmo spēli līdz divām uzvarām Latvijas hokejisti ar Somijas U-20 izlasi aizvadīs pirmdien plkst. 18 pēc Latvijas laika. Maču tiešraidē translēs kanālā «Viasat Sport Baltic».

Otrā spēle risināsies dienu vēlāk, bet, ja būs nepieciešams trešais mačs, tas notiks 5. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu