Somijas U-20 hokeja izlases uzbrucējs Tolvanens: Pret Latviju būs smagas cīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Somijas U-20 hokejistiem pārspēles ar Latvijas vienaudžiem par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā būs smagas, uzskata somu uzbrucējs Ēli Tolvanens.

Somi apakšgrupu turnīru noslēdza ar «sauso» uzvaru 2:0 pār Šveici, taču jau pirms tam bija zināms, ka pērnā gada čempioni piedalīsies pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

«Spēlējām patiešām labi. Hokejisti vēlējās uzvarēt un pierādīt, ka var spēlēt agresīvu hokeju un ātri pārvietoties ar ripu. Puiši labi pastrādāja,» Somijas izlases galveno treneri Jusi Ahokasu citē turnīra rīkotāji.

Pirmo reizi U-20 pasaules čempionāta vēsturē par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā jāspēkojas izlasei, kas iepriekšējā turnīrā izcīnīja zelta medaļas.

«Nebūs vieglas pārspēles pēc pērnā gada uzvaras. Tomēr mums ir jābūt motivētiem, jo arī nākamgad vēlamies spēlēt augstākajā divīzijā. Latvijas izlasi daudz nezinu, bet būs smagas cīņas. Viņi aizsargāsies, un viņiem ir labs vārtsargs. Būs grūti,» teica Tolvanens.

Somija pirms spēlēm pret Latviju nomainījusi galveno treneri. 2016.gada pasaules čempionus kopš sezonas sākuma trenēja Juka Rautakorpi, tomēr viņa vadībā somi cieta neveiksmes pirmajās trijās pasaules čempionāta spēlēs, un viņa vietā amatā tika apstiprināts Ahokass.

Pārspēles par vietu augstākajā divīzijā sērijā līdz divām uzvarām notiks 2., 3. un, ja nepieciešams, 5.janvārī.

Tikmēr ceturtdaļfinālos, kas norisināsies pirmdien, Dānija tiksies ar Krieviju, ASV spēkosies ar Šveici, Kanāda eksaminēs Čehiju, bet Zviedrijai būs duelis ar Slovākiju.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā. Uzvarot pārspēlēs, Latvijas izlase vietu augstākajā divīzijā iepriekš spējusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu