Skandāls Somijas hokejā! U-20 treneris čempionāta laikā tiek atlaists

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijas U-20 hokeja izlase pirms spēlēm pret Latviju par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā nomainījusi galveno treneri.

2016.gada pasaules čempionus kopš sezonas sākuma trenēja Juka Rautakorpi, tomēr viņa vadībā somi cieta neveiksmes pirmajās trijās pasaules čempionāta spēlēs, tāpēc jau zināms, ka vienībai būs jācīnās par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu grupā.

Jau čempionāta laikā Rautakorpi vietā amatā apstiprināts Jusi Ahokass, kurš komandu turpinās trenēt arī nākamajā sezonā.

Pašlaik 36 gadus vecais Ahokass iepriekšējās trīs sezonas vadīja 1998.gadā dzimušo hokejistu izlasi un šogad aizveda Somijas U-18 izlasi līdz panākumam pasaules čempionātā. Pašreizējā U-20 izlasē no šī sastāva ir septiņi hokejisti.

Tāpat Ahokass iepriekš strādājis Somijas sieviešu hokeja izlases treneru kolektīvā, gūstot divas pasaules čempionātu bronzas medaļas.

Zīmīgi, ka Ahokass jau atradās Kanādā, kur risinās pasaules U-20 čempionāts, strādājot kā televīzijas kanāla YLE eksperts.

Somijas hokeja izlase pasaules čempionāta apakšgrupu turnīru noslēgs sestdien ar maču pret Šveici, tomēr, neskatoties uz šīs cīņas iznākumu, somiem pret Latviju būs jācīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Šīs spēles sērijā līdz divām uzvarām notiks 2., 3. un, ja nepieciešams, 5.janvārī.

Šī ir pirmā reize, kad pašreizējiem pasaules junioru čempioniem, būs jācīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Somijas junioru izlase pasaules čempionātā nekad nav bijusi zemāk par septīto vietu, turklāt arī tās nacionālā valstsvienība pasaules čempionātos pirmajā astotniekā nav iekļuvusi tika divreiz vēsturē.

Kā vēstīts, Latvijas U-20 hokeja izlase zaudēja visos četros apakšgrupu turnīra mačos. Izšķirošā cīņa tika aizvadīta piektdien, ar 2:4 piekāpjoties Slovākijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlase augstākajā divīzijā spēlē pēc trīs gadu pārtraukuma, pērn uzvarot pirmās divīzijas A grupas čempionātā. Uzvarot pārspēlēs, Latvijas izlase vietu augstākajā divīzijā iepriekš spējusi saglabāt 2009. un 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu