Bolts un Bailsa sporta žurnālistu vērtējumā nosaukti par gada labākajiem sportistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Jamaikiešu sprinta superzvaigzne Useins Bults un amerikāņu vingrošanas sensācija Simona Bailsa Starptautiskās Sporta preses asociācijas (AIPS) vērtējumā nosaukti par gada labākajiem sportistiem.

Bolts labākā sportista balvu AIPS vērtējumā izpelnījies jau sesto reizi, kas ir vēl nebijis sasniegums.

Šogad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Bolts ierakstīja savu vārdu vēsturē un kļuva par deviņkārtēju čempionu, jo jau trīs Olimpiādēs pēc kārtas viņš bijis nepārspēts 100, 200 un 4x100 metru stafetes distancēs.

Boltam pašlaik pieder pasaules rekordi 100 un 200 metros, bet pēc nākamā gada pasaules čempionāta, kas notiks Londonā, viņš gatavojas noslēgt savu sportista karjeru.

Aiz Bolta gada sportista nominācijā palika ASV peldēšanas zvaigzne Maikls Felpss un portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.

Tikmēr 19 gadus vecā Bailsa šī gada olimpiskajās spēlēs individuālajās disciplīnās izcīnīja četras zelta medaļas, turklāt tika pie bronzas arī komandu sacensībās.

Par spīti savai nelielajai pieredzei Bailsa jau tiek dēvēta kā viena no visu laiku izcilākajām olimpietēm.

AIPS balsojumā par gada sportisti uzreiz aiz Bailsas bija attiecīgi ungāru peldētāja Katinka Hosu un amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa.

Tikmēr Lesteras «City» AIPS vērtējumā nosaukts par šī gada labāko komandu.

Lesteras vienība šī gada pavasarī sensacionāli izcīnīja uzvaru Anglijas premjerlīgā futbolā, pirmo reizi vēsturē kļūstot par valsts čempioni. Gadu pirms tam komandai tikai par mata tiesu izdevās izglābties no izkrišanas uz zemāku līgu.

Premjerlīgas sezonas laikā Lesteras «City» zaudēja tikai trīs mačos.

APS vērtējumā kā labākā komanda otrajā vietā palika šī gada Eiropas čempione futbolā Portugāle, kamēr trešā bija Spānijas vienība Madrides «Real», kas pavasarī izcīnīja galveno balvu UEFA Čempionu līgā futbolā.

Kopumā aptaujā piedalījās sporta žurnālisti no 110 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu