Vai Gulbis un Ostapenko turpinās uzvaru sēriju Vimbldonas čempionātā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vadošie tenisisti Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis šodien aizvada prestižā Vimbldonas tenisa turnīra ceturtās kārtas mačus. Ostapenko maču pret baltkrievieti Aļaksandru Sasnoviču pēc nozīmes trešajā kortā sāks plkst.13:30, bet Gulbis cīņu pret Japānas tenisistu Kei Nišikori pēc nozīmes otrajā kortā uzsāks ap plkst.15.

Ceturtajā kārtā Ostapenko spēkosies pret Sasnoviču, kura WTA rangā atrodama 50.pozīcijā. Sasnoviča trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu, kura WTA rangā ieņem 25.vietu.

Savukārt Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 12.vietu un ar tādu pašu numuru izlikta Vimbldonas čempionātā, trešajā kārtā ar rezultātu 6-0, 6-4 pārspēja Krievijas sportisti Vitāliju Djatčenko, kura rangā atrodas 132.pozīcijā.

Sasnoviča pirms uzvaras pār Gavrilovu pirmajā kārtā negaidīti ar 6-4, 4-6, 6-0 uzveica divkārtējo Vimbldonas čempioni Petru Kvitovu no Čehijas, kura tika uzskatīta par vienu no Vimbldonas favorītēm, turklāt šogad viņa bija izcīnījusi jau astoņus titulus. Viņa sacensības bija izlikta ar astoto numuru, bet WTA rangā atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt otrās kārtas cīņā Sasnoviča ar 6-0, 6-4 pārspēja 73.pozīcijā esošo ASV sportisti Teilori Taunsendu.

Tikmēr Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5) ar grūtībām uzvarēja Lielbritānijas sportisti Ketiju Dannu, bet otrās kārtas duelī viņa ar rezultātu 6-1, 6-3 uzvarēja Kirstenu Flipkensu no Beļģijas, kura ir planētas 45.rakete.

Tenisistes savā starpā ir aizvadījušas divas spēles, abas reizes uzvaru svinot Ostapenko.

Pirmajā tikšanās reizē 2015.gadā Sanktpēterburgas ITF 50 000 turnīra pusfinālā Ostapenko guva virsroku ar 1-6, 6-2, 6-4, bet vēlāk 2017.gadā Latvijas tenisiste Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā pārspēja Sasnoviču ar 6-0, 1-6, 6-3.

Sasnoviča 2017.gada izskaņā aizkļuva līdz Brisbenas WTA «Premier» turnīra finālam, kur gan ar 2-6, 1-6 atzina Ukrainas vadošās tenisistes Jeļinas Svitoļinas pārākumu. Pēc tam 2018.gadā viņa ne reizi turnīros nebija aizcīnījusies tālāk par trešo kārtu.

Baltkrievijas sportistes labākais sniegums Vimbldonā un «Grand Slam» turnīros ir šobrīd sasniegtā ceturtā kārta. Līdz šim Sasnoviča tik tālu nevienā no četriem prestižākajiem turnīriem nebija tikusi.

Savukārt Ostapenko Vimbldonas čempionātā līdz šim labākais sniegums padevās pērn, kad viņa, izcīnot četras uzvaras, sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā piekāpās slavenajai amerikānietei Venusai Viljamsai, bet iepriekš viņa tikai reizi bija pārvarējusi pirmo kārtu. Vēl 2014.gadā Latvijas tenisiste triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru turnīrā.

Zīmīgi, ka pērn Ostapenko līdz ceturtdaļfinālam aizspēlējās neilgi pēc tam, kad bija uzvarējusi Francijas atklātajā čempionātā. Tiesa, šogad viņa titulu neaizstāvēja, ciešot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Ostapenko pirms divām nedēļām piedalījās Īstbornas WTA «Premier» sērijas turnīrā, kas tenisistiem ierasti kalpo kā pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas. Šajā turnīrā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Savukārt Gulbis tiksies ar ranga 28.pozīcijā esošo Japānas tenisistu Nišikori. Japānis trešajā kārtā ar rezultātu 6-1, 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja tenisa «slikto zēnu» Niku Kiri no Austrālijas, kurš ATP rangā ir 18.vietā.

Tikmēr Latvijas tenisists trešās kārtas duelī ar rezultātu 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0 pārspēja planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu, svinēdams pēdējo gadu nozīmīgāko uzvaru.

Nišikori pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 4-6, 7-6 (7:3), 6-2 apspēlēja kvalifikāciju pārvarējušo amerikāni Kristianu Herisonu, kurš ieņem 198.vietu, bet otrajā kārtā ar 2-6, 6-3, 7-6 (9:7), 7-5 tika galā ar 184.vietā esošo austrālieti Bernardu Tomiču.

Savukārt Gulbis šo turnīru sāka no kvalifikācijas, pārvarēdams trīs kārtas. Pamatturnīra pirmās kārtas cīņā viņš ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja turnīra debitantu britu Džeju Klārku, kurš ATP rangā ir 218.pozīcijā, bet otrās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas, kurš ATP rangā ir 23.vietā.

Abi tenisisti ir tikušies divreiz, allaž uzvaras gūstot Nišikori. Pirmo reizi Gulbis pret Nišikori cīnījās pirms desmit gadiem turnīrā Bermudā, kur ceturtdaļfinālā Nišikori svinēja uzvaru ar 6-2, 2-6, 6-2, bet vēlāk 2014.gadā turnīrā Barselonā Nišikori vēlreiz guva panākumu, pusfinālā uzvarot ar 6-2, 6-4.

Gada sākumā Nišikori uzvarēja ATP «Challenger» turnīrā Dalasā, bet pēc tam aizkļuva līdz vēl vienam finālam Montekarlo «Masters» turnīrā, kur gan pēdējā mačā ciete neveiksmi pret titulēto spāni Rafaelu Nadalu.

Vimbldonas tenisa turnīrā Nišikori vēl nekad nav ticis augstāk par ceturto kārtu, to paveicot, 2014.gadā, pēc diviem gadiem un šogad. Savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā un Francijas atklātajā čempionātā viņš ir spēlējis ceturtdaļfinālos, bet 2014.gadā ASV atklātajā čempionātā sasniedza savu «Grand Slam» rekordu, iekļūstot finālā.

Gulbis, kurš atkopies no pāris gadus ilgušajām veselības likstām, Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nebija ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalās jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Turnīra pirmajā kārtā apstājās Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova. Viņa piedzīvoja neveiksmi arī dubultspēļu sacensību pirmajā mačā.

Savukārt Ostapenko piektdien atkārtoja savu karjeras labāko rezultātu dubultspēļu turnīrā, aizkļūstot līdz sacensību trešajai kārtai. Latvijas tenisiste to paveica ar savu pārinieci Kristīnu Makheilu no ASV.

Ostapenko kopā ar Mekheilu šodien aizvada trešās kārtas dueli, spēkojoties pret vācieti Tatjanu Mariju un britu sportisti Heteri Vatsoni. Spēles sākums paredzēts ap plkst.17.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu