Šteinberga pievienojas «TTT Rīga» pretiniecei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Iepriekšējo divu gadu Latvijas labākā basketboliste Anete Šteinberga pievienojusies Itālijas komandai Venēcijas «Umana Reyer», kas būs Latvijas čempionvienības «TTT Rīga» pretiniece Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas kvalifikācijā.

Kā vēsta Itālijas klubs, līgums ar 28 gadus veco basketbolisti noslēgts uz nākamo sezonu.

«Esmu ļoti laimīga un jūtos pagodināta, ka pārstāvēšu basketbola tradīcijām bagātu komandu, kurai ir lieliska organizācija un kaislīgi līdzjutēji. Nevaru sagaidīt spēlēšanu «Umana Reyer» komandā, man vienmēr svarīgi ir būt klubā ar ambīcijām un tradīcijām. Tāpat būs patīkami spēlēt Venēcijā, kas ir viena no skaistākajām un romantiskākajām pilsētām pasaulē. «Umana Reyer» zināma ar savu labo vadību un ieguldījumu jaunatnes basketbolā, kā arī ar 150 gadu vēsturi. Tāpat man pazīstama ir bijusī Latvijas izlases spēlētāja Diāna Skrastiņa, kura Venēcijas komandā strādā par jauniešu treneri,» klubs citē Šteinbergas teikto.

Viņas pirmais mērķis ir kopā ar komandu iekļūt FIBA Eirolīgas pamatturnīrā.

«Pēc labas sezonas FIBA Eirokausā komanda ir pelnījusi spēlēt labākajā kontinenta klubu turnīrā. Nevaru sagaidīt, kad varēšu satikt savu jauno komandu, tās personālu un līdzjutēju. Kopā smagi strādājot, varam gūt lielus panākumus, kurus vēl ilgi atcerēsimies,» stāsta Šteinberga.

Iepriekšējo sezonu Šteinberga pavadīja Ainara Zvirgdiņa trenētajā Brenas «Mithra Castors» vienībā, palīdzot tai izcīnīt Beļģijas čempiontitulu.

Šteinberga aizvadītajā sezonā Beļģijas čempionātā vidēji mača guva 16,7 punktus, izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas un veica 1,2 rezultatīvas piespēles. Savukārt Eirolīgā latviete 14 mačos caurmērā iemeta 15,5 punktus, būdama ceturtā rezultatīvākā spēlētāja, izcīnīja 6,4 bumbas zem groziem un veica 1,4 rezultatīvas piespēles.

Šteinberga karjeru iesāka «TTT Rīga» komanda, bet no 2009. līdz 2013.gadam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) «C-USA» konferences Teksasas Universitātes Elpaso komandā «UTEP Miners». Pēc tam viņa 2014./2015.gada sezonā pārstāvēja «Mithra Castors», kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas «Čevakata», bet aizpērn februārī papildināja Prāgas ZVVZ USK rindas, Čehijas vienības sastāvā divus gadus pēc kārtas izcīnot ceturto vietu Eirolīgā un kļūstot par valsts čempioni.

Šteinberga pērnvasar Eiropas čempionātā palīdzēja latvietēm izcīnīt ceļazīmi uz šī gada Pasaules kausa izcīņu. Latviešu basketboliste ar 14,7 punktiem spēlē bija Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja, bet ar 11,1 atlēkušo bumbu bija otrā labākā cīnītāja zem groza visā turnīrā.

Šteinberga atzīta par 2016. un 2017.gada Latvijas labāko basketbolisti.

Aizvadītajā sezonā Venēcijas klubs vietējā čempionātā aizkļuva līdz pusfinālam, turklāt tā spēlēja FIBA Eirokausa finālā, kur gan piekāpās titulētajam Turcijas klubam Stambulas «Galatasaray».

Latvijas un Itālijas komandas pirmo maču aizvadīs 9.oktobrī Rīgā, bet atbildes spēle būs trīs dienas vēlāk Venēcijā. Pamatturnīrā iekļūs klubs, kas uzvarēs divu maču summā.

Zīmīgi, ka abas komandas savā starpā tikās jau 2016.gada janvārī, kad FIBA Eirokausa 1/16 finālā rīdzinieces piedzīvoja zaudējumu divu spēļu summā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu