Dešāns: Francijas izlasei vēl ir daudz lietu, kuras jāuzlabo

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa finālturnīra pusfinālu sasniegušajai Francijas futbola izlasei vēl ir daudz lietu, kuras jāuzlabo, uzskata komandas galvenais treneris Didjē Dešāns.

Francijas izlase piektdien ceturtdaļfinālā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Urugvaju, iekļūstot turnīra pusfinālā, kur tiksies ar Beļģiju.

Pēc uzvaras žurnālisti Dešānam jautāja, vai Francija var atkārtot 1998.gadā iespēto un triumfēt Pasaules kausa finālturnīrā.

«Viss, ko šobrīd varu pateikt ir tas, ka mums ir potenciāls, lai atrastos pusfinālā. Redzēsim, kas notiks. Pēc spēles ar Argentīnu esam pierādījuši, ka pakāpeniski augam. Spēlējām labi, bet tas nebija ideāls mačs. Ir vēl daudz lietu, kuras jāuzlabo,» stāstīja Dešāns.

Viņam ir savi personiskie mērķi, bet visaugstāk tiek stādītas komandas intereses.

«Lepojos par visu komandu. Jo īpaši vēlos pateikties tehniskajam personālam, kas man palīdz dienu no dienas. Nedaru to sev, daru to komandai,» pauda Dešāns.

Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, Francijas izlase bija uzlabojusi savu spēli aizsardzībā.

«Urugvaja ir ļoti laba komanda un [vārtsargam Igo] Lorī bija pāris izcili «seivi«. Tomēr jāsaka, ka pretiniekiem nebija pārāk bīstamu momentu,» pauda Dešāns.

Lai gan uzbrucējs Olivjē Žirū šajā finālturnīrā ir vēl bez vārtu guvumiem, Dešāns izceļ futbolista artavu komandas sniegumā.

«Viņš varbūt tik daudz neizceļas kā citi futbolisti, bet komandai viņš ir vajadzīgs katrā spēlē, kaut vai negūst vārtus,» teica Dešāns.

Otros vārtus Francijas izlase guva pēc Urugvajas vārtsarga Fernando Musleras kļūdas.

«Man nav nekā slikta, ko teikt par komandu. Visi redzējām, ka tie bija neparasti vārti, taču Muslera ir bijis komandas panākumu balsts,» secināja Urugvajas izlases galvenais treneris Oskars Tavaress, kurš savā postenī atrodas kopš 2006.gada.

Urugvaja zaudējumu cietusi, jo Francijas izlase šajā mačā bijusi vienkārši labāka.

«Pietrūka tā, kas pietrūkst visām komandām, kuras zaudē - nespēlējām tik labi, cik pretinieki,» piebilda Tavaress.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies nākamajā svētdienā ar finālu Maskavā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu