Francija pārspēj Urugvaju un iekļūst pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā piektdien Ņižņijnovgorodā ceturtdaļfināla spēlē Francijas izlases futbolisti ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Urugvajas valstsvienību un sasniedza turnīra pusfinālu.

Uzvarētāju sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās Rafaels Varāns un Antuāns Grīzmans, kurš atzīmējās arī ar rezultatīvu piespēli.

Urugvaja pirmajās minūtēs demonstrēja ātru un agresīvu futbolu, taču Francija bumbu kontrolēja vairāk. Laba iespēja spēles ievadā bija talantīgajam Kilianam Mbapē, kurš no tuvas distances neveiksmīgi sita bumbu pāri vārtiem ar galvu.

Pirmā puslaika turpinājumā Francijai izdevās panākt pārsvaru, kad 40.minūtē pēc centrējuma aizsargs Rafels Varāns ar galvu precīzi bumbu sita stūrī. Urugvaja pēc dažām minūtēm atbildēja ar bīstamu uzbrukumu, kad pēc Martina Saseresa sitiena ar galvu teicami vārtos darbojās Igo Lorī, kurš neļāva rezultātam kļūt neizšķirtam.

Otrajā puslaikā urugvajieši meklēja iespējas gūt vārtus, taču divu vārtu pārsvaru izdevās iegūt Francijai. Spēles 61.minūtē spēcīgu sitienu izpildīja Grīzmans, bumbai mānīgi lidojot vārtsarga Fernando Musleras virzienā, kurš to nefiksēja un nenosargāja savus vārtus.

Spēles turpinājumā urugvajiešiem tā arī neizdevās atklāt spēles rezultātu, bet Francija savus vārtus nosargāja neskartus. Līdz ar to Francija kļuva par pirmo Pasaules kausa izcīņas pusfinālisti.

Vēl piektdien ceturtdaļfināla spēli aizvadīs arī Brazīlijas un Beļģijas izlases. Savukārt sestdien Krievija duelēsies ar Horvātiju, bet Anglija mēros spēkus ar Zviedriju, noskaidrojot atlikušās divas pusfinālistes.

Francijas futbolisti C apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu. Vispirms tika gūtas uzvaras 2:1 pār Austrālija un 1:0 pār Peru, bet apakšgrupu turnīra noslēgumā tika nospēlēts neizšķirti 0:0 ar Dāniju. Astotdaļfinālā francūži spraigā cīņā ar 4:3 pārspēja Argentīnu.

Tikmēr Urugvaja A apakšgrupā palika nepārspēta, izcīnot pirmo vietu. Turnīra ievadā urugvajieši ar vienādiem rezultātiem 1:0 uzvarēja Ēģipti un Saūda Arābiju, kam sekoja pārliecinošs panākums 3:0 pār Krieviju. Pēc tam astotdaļfinālā ar 2:1 tika pārspēta 2016.gada Eiropas čempione Portugāle.

Urugvajas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt trīs vārtus guvušais Edinsons Kavani, kurš astotdaļfinālā pret Portugāli iedzīvojās kājas muskuļa savainojumā, bet Francijai bija jāiztiek bez pussarga Blēza Matuidī, kurš iepriekšējos mačos iekrājis divas dzeltenās kartītes.

Urugvaja un Francija Pasaules kausa finālturnīros līdz šim bija tikušās trīs reizes apakšgrupu turnīrā. 1966.gadā apakšgrupā ar 2:1 pārāki bija urugvajieši, bet nākamajos dueļos 2002. un 2010.gadā tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

Francija piedalās savā 15.Pasaules kausa finālturnīrā, lielāko sasniegumu gūstot 1998.gadā savās mājās, kad pirmo un līdz šim vienīgo reizi kļuva par pasaules čempioni. Tāpat 2006.gadā Francija spēlēja Pasaules kausa finālā, kurā gan zaudēja, bet 1958. un 1986.gadā palika trešajā vietā. Pirms četriem gadiem Francijas izlase aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam, kurā ar 0:1 zaudēja nākamajai čempionei Vācijai. Komandas galvenais treneris ir Didjē Dešāns.

Tikmēr Urugvaja, kas ir divkārtējā čempione, startēja savā 13.finālturnīrā. Urugvajieši triumfēja pirmajā Pasaules kausa finālturnīrā, kas 1930.gadā norisinājās viņu mājās, otrreiz trofeju virs galvas paceļots 1950.gadā Brazīlijā. Urugvaja piedalījusies iepriekšējos divos turnīros, 2010.gadā izcīnot augsto ceturto vietu, bet pirms četriem gadiem apstājoties astotdaļfinālā. Urugvaja tikai trīs reizes nav pārvarējusi grupu turnīru fāzi. Izlases galvenais treneris ir Oskars Tavaress, kurš savā postenī atrodas kopš 2006.gada.

Francija - Urugvaja 2:0

Vārtu guvēji: 1:0 Rafaels Varāns (40'), 2:0 Antuāns Grīzmans (61').

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu