Rally Estonia ar Ford Fiesta R5 startēs Polijas vicečempions Kasperčuks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maciej Niechwiadowicz

Rally Estonia ir īpaši iecienīts poļu rallistu vidū, un šis gads nebūs izņēmums. Tagad kļuvis zināms, ka sacensībām pieteikušies arī Tomašs Kasperčuks (Tomasz Kasperczyk) un Damians Sitī (Damian Syty)

Mums mazāk zināmie sportisti ar labiem panākumiem startē pašmāju sacensībās. Viņi ir 2017.gada Polijas rallija vicečempioni, izcīnīja uzvaru šā gada Polijas čempionāta iepriekšējā posmā - Silēzijas rallijā, kā arī patlaban ieņem otro vietu savas valsts čempionātā. Tā kā viņu ātrums savās mājās ir labs, ir pienācis laiks meistarību pārbaudīt Igaunijā, trasē dodoties ar Ford Fiesta R5.

Līdz ar Kasperčuka pieteikšanos R5 klasē konkurence kļuvusi vēl sīvāka, jo tajā brauks autosportisti no Polijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

«Pēdējās sacensībās esmu uzlabojis tempu uz asfalta un ar to esmu apmierināts. Tomēr mūs sagaida divi svarīgi grants ralliji Polijas čempionātā. Jo īpaši otrais - Polijas rallijs, kurā var nopelnīt divkāršu punktu skaitu, un tas var kļūt izšķirošs cīņā par titulu. Mans mērķis ir uzlabot tempu uz grants ceļiem, un nav labākas vietas Rally Estonia, kur to darīt. Polijas čempionātā man ir jābūt gudram. Rallijos ir daudz ātrumposmu ar asiem pagriezieniem, nelīdzenu asfaltu un citiem apstākļiem, kas neļauj braukt ar gāzi grīdā. Rally Estonia ir pavisam cits stāsts,» - tā Kasperčuks.

Rally Estonia direktors Urmo Āva: «R5 klasē konkurence būs patiesi spēcīga. Tas ir labi, jo sportisti no dažādām valstīm pie mums atved savus līdzjutējus. Esmu sekojis līdzi Kasperčukam rallija trasēs un varu teikt, ka viņa un Damiana progress ir visai iespaidīgs. Kasperčuka komandai Tiger Racing Team mērķi sakrīt ar mūsējiem - tāpat kā mēs, arī poļi vēlas celt rallija popularitāti.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu