Gulbis: Man ir nepieciešamās prasmes, lai uzvarētu pašus labākos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim ir visas nepieciešamās prasmes, lai uzvarētu pašus labākos pasaules tenisistus, uzskata latvietis.

29 gadus vecais Gulbis ceturtdien prestižā Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā ar 2-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3 pārspēja Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas.

Latvietis norādīja, ka šajā mačā izšķirošais brīdis bijis pēc ceturtā seta, ko viņš pretiniekam zaudēja ar 1-6. Viņš devies uz ģērbtuvēm un nomainījis šortus.

«Nomainīju šortus, jo tie, ar kuriem spēlēju, bija pārāk mitri. Līdzīgi darīju arī Vimbldonas pirmajā kārtā pret Džeju Klārku,» teica Gulbis. «Tā ir normāla lieta. Man patīk tā darīt. Man patīk mainīt arī kreklus un zeķes, jo es ļoti daudz svīstu. Pēc drēbju nomaiņas jūtos kilogramus divus vieglāks.»

Vēl pirms četriem gadiem Gulbis pasaules rangā sasniedza pirmo desmitnieku, tomēr pašlaik viņš atrodas vien 138.pozīcijā, kamēr viņa ceturtdienas pretinieks Džumhurs ir planētas 23.rakete.

«Negribu izklausīties iedomīgs, bet man ir visas nepieciešamās prasmes, lai uzvarētu pašus labākos tenisistus. Man vienkārši tādos brīžos ir jābūt ar skaidru galvu un jāspēlē sava spēle. Tieši tad šīs uzvaras arī nāks,» skaidroja latvietis.

Gulbis trešajā kārtā tiksies ar planētas trešo raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas vai ranga 68.numuru Teiloru Fricu no ASV. Abi tenisisti maču iesāka ceturtdien, bet tumsas dēļ tas tika pārtraukts un pārcelts uz piektdienu. Pēc trim setiem amerikānis ir negaidītā vadībā ar 4-6, 7-5, 7-6 (7:0).

«Man patīk spēlēt pret tenisistiem, kuru serve nāk vairāk no augšas. Nekad neesmu spēlējis pret Zverevu. Domāju, šis mačs man būtu diezgan labs,» uzskata Gulbis.

«Es pazīstu Sašu jau no laika, kad viņš bija bērns, jo daudz trenējos kopā ar viņa vecāko brāli Mišu, kad man bija 18 vai 19 gadi. Ar Mišu savulaik esmu spēlējis arī dubultspēlēs, reiz pat devos uz Austrāliju kopā ar viņu ģimeni, lai trenētos. Pazīstu viņus diezgan labi.»

«Pašlaik Vimbldonā jūtos kā pastarītis, un man no šīs situācijas jāizspiež maksimums,» norādīja Gulbis.

Internetā lielu publicitāti ieguvis video, kurā Gulbis Vimbldonas čempionāta pirmās kārtas mačā pret Klārku sajauc spēlētāju soliņus un padzeras pretinieku ūdeni.

«Cik gan tas ir garlaicīgi, ka šāds video eksplodē internetā. Tas tiešām nav nekas īpašs, es vienkārši sajaucu sēdvietas,» pauda latvietis, kurš gan nemācēja viennozīmīgi pateikt, vai izbauda Vimbldonu. «Es par to nedomāju, jo vienkārši koncentrējos turnīram. Nevaru teikt, ka tas ir patiešām jautri.»

«Jā, priecīgos brīžos šeit jūties atvieglots un laimīgs. Kad esmu mājās un guļu gultā, arī tad, protams, jūtos laimīgs. Jautri ir tad, kad tu pavadi laiku kopā ar draugiem un jums ir labas sarunas,» izteicās Gulbis.

Par Vimbldonas trešās kārtas sasniegšanu un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis kopā ticis pie 115 ATP ranga punktiem. Arī pērn viņš sasniedza trešo kārtu, līdz ar to Latvijas tenisists aizstāvējis pagājušajā gadā izcīnītos punktus

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu