Handbola izlase RD kausu turpinās pret spēcīgāko Krieviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar plkst. 20:00 Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs otro spēli Rīgas domes kausa turnīrā, spēkojoties ar pērnā gada uzvarētāju Krieviju.

Jāatgādina, ka turnīra pirmajā dienā gan latvieši, gan krievi izcīnīja uzvaras – Latvijas izlase principiālā cīņā ar 23:20 pārspēja Baltkrieviju, bet Krievija, atspēlējot piecu vārtu deficītu, mača galotnē tika galā ar Ēģipti – 24:23.

Turnīra pirmajā dienā Latvijas izlases vārtos teicamu sniegumu demonstrēja vārtsargs Edgars Kukša, kurš, pēc treneru aprēķiniem, tika galā ar 60% pretinieku metienu (!). LAT-98 jeb 1998. gadā dzimušo izlases treneris Armands Straume Sportacentrs.com TV pēcspēles studijā atzina, ka tik augstvērtīgu vārtsarga sniegumu valstsvienības mačos nebija pieredzējis. Kukša viennozīmīgi bija lielākais uzvaras kaldinātājs. Arī uzbrukumā atradās spēlētāji, kuri ierasto līderu prombūtnē spēja būt rezultatīvi.

Krievijas handbola izlase, līdzīgi kā pērn, uzskatāma par turnīra galveno favorīti, tāpēc šovakar mūsējos gaida vēl nopietnāks pārbaudījums. Lai arī mačā pret Ēģipti vēl otrā puslaika sākumā krieviem bija piecu vārtu deficīts un metienu precizitāte nebija augstā līmenī, turpinājumu mūsu kaimiņvalsts handbolisti aizvadīja pārliecinoši, galotnē ieguva jau divu vārtu pārsvaru un uzvaru nosargāja.

Skaidrs, ka pret Krieviju, kā jau favorīti, klāsies grūti, taču komandas gars un augstvērtīgs vārtsarga sniegums noteikti var ļaut pacīnīties un aizvadīt vēl vienu labu maču. Jāatgādina, ka pirms gada savstarpējā spēlē krieviem zaudējām ar 19:30, taču tas neliedza ieņemt otro vietu uzreiz aiz viņiem.

Latvijas – Krievijas spēli tiešraidē varēs vērot kanālā Sportacentrs.com TV un internetā www.sportacentrs.com. Pirms spēles, puslaika pārtraukumā un pēc mača būs ekspertu studija. Tiešraidē būs skatāma arī dienas otrā spēle BaltkrievijaĒģipte (18:00).

Latvijas Handbola federācijas partneris «PlayGineering Systems», tāpat kā novembrī notikušajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Dāniju, arī Rīgas domes kausā testēs pasaulē unikālu sporta tehnoloģiju handbolam, kas nodrošina spēlētāju un bumbas automātisku atpazīšanu, sekošanu, statistikas un analītikas ievākšanu, kā arī automātisku spēles filmēšanu ar robotu kamerām. Šī ir vienīgā šāda tehnoloģija pasaulē, un tā ir radīta tepat Latvijā. Arī turpmākos gadus «PlayGineering Systems» turpinās sadarbību ar Latvijas Handbola federāciju, ko nodrošina noslēgtais līgums.

Rīgas domes kausu handbolā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Handbola federāciju.

Rīgas domes kausa kalendārs

27.12.2016. plkst. 18:00 Krievija – Ēģipte 24:23

27.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Baltkrievija 23:20

28.12.2016. plkst. 18:00 Baltkrievija – Ēģipte

28.12.2016. plkst. 20:00 Latvija – Krievija

29.12.2016. plkst. 10:00 Baltkrievija – Krievija

29.12.2016. plkst. 12:00 Latvija – Ēģipte

Latvijas izlases sastāvs Rīgas domes kausam

Vārtsargi: Edgars Kukša (VFL Fredenbeck, Vācija), Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga).

Kreisā mala: Igors Ignatjevs (Celtnieks Rīga, MSĢ/LAT-98), Rihards Leja (Celtnieks Rīga).

Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (S.V. Beckdorf, Vācija), Oskars Pāvils (Vaiņode), Raivis Gorbunovs (SK Latgols, MSĢ/LAT-98), Artis Kurmēns (Ogre/Miandum), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga).

Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Raimonds Trifanovs (S.V. Beckdorf, Vācija), Māris Veršakovs (Nord HU, Vācija).

Labie ārējie: Elvijs Borodovskis (TSG Haßloch, Vācija), Valdis Gūtmanis (SV Mecklenburg Schwerin, Vācija)

Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Uvis Strazdiņš (HK Ogre/Miandum, MSĢ/LAT-98), Arvis Juzups (S.V. Beckdorf, Vācija).

Līnijas spēlētāji: Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports), Einārs Kiršteins (HK Herulf, Norvēģija), Roberts Freibergs (Celtnieks Rīga).

Galvenais treneris Uģis Vikštrems

Treneris Andrejs Narnickis

Fiziskās sagatavotības treneris Ēriks Visockis

Fizioterapeite Ilze Kristapsone

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu