FIFA nosoda Maradonas neglaimojošos izteikumus

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nosodījusi argentīniešu leģendas Djego Maradonas neglaimojošos izteikumus, kas veltīti Anglijas un Kolumbijas izlašu Pasaules kausa astotdaļfināla spēles tiesnesim.

Anglijas valstsvienība otrdien sasniedza Krievijā notiekošā Pasaules kausa ceturtdaļfinālu, pēcspēles sitienu sērijā pārspējot Kolumbiju. Uz kolumbiešu vārtiem otrajā puslaikā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Herijs Keins, bet pašās cīņas beigās Kolumbijas valstsvienība panāca izlīdzinājumu.

Maradona gan pēcāk nekautrējās amerikāņu tiesneša Marka Gaigera piešķirto 11 metru soda sitienu nodēvēt par laupīšanu.

«Šis tiesnesis acīmredzami daudz zina par beisbolu, bet neko nezina par futbolu,» televīzijā komentēja Maradona, kurš norādīja, ka noteikumus soda laukumā pārkāpis tieši Keins un ka soģim vajadzējis skatīties video atkārtojumu.

Asi uz Maradonas izteikumiem reaģējusi futbola jumtorganizācija FIFA.

«FIFA stingri noraida jebkādu kritiku šā mača tiesnešiem, kuru darbs vērtējams pozitīvi, lai gan spēle bija smaga un emocionāla,» norāda organizācijas pārstāvis. «Maradonas komentāri bija pilnīgi nepiemēroti un nepamatoti.»

Šajā spēlē Gaigers kopumā parādīja astoņas dzeltenās kartītes, no kurām sešas bija Kolumbijas izlases spēlētājiem.

Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu izspēle sāksies piektdien. Tajā savā starpā tiksies Beļģija un Brazīlija, Urugvaja un Francija, Krievija un Horvātija, Zviedrija un Anglija.

Pasaules kausa izcīņa noslēgsies 15.jūlijā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu