Dānijas hokejisti izcīna sensacionālu uzvaru pret čempioni Somiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dānijas U-20 hokeja izlase otrdien izpildīja tikai desmit metienus pa vārtiem, tomēr ar to bija pietiekami, lai pieveiktu Somiju un svinētu savā vēsturē tikai trešo uzvaru pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Dānijas juniori bija pārāki ar rezultātu 3:2 (2:0, 1:0, 0:2).

Zīmīgi, ka pirmajā trešdaļā dāņi realizēja divus no trim izpildītajiem metieniem. Uzvarētājiem cīņā pa vieniem vārtiem iemeta Viljams Boisens, Davids Madsens un Joakims Blikfelds.

Tikmēr pagājušās sezonas pasaules čempione Somija mača gaitā veica 36 metienus, tomēr cieta otro neveiksmi divos mačos, jo dienu iepriekš ar 1:2 piekāpās arī Čehijai.

Dānijas U-20 izlase iepriekšējos divos gados spējusi kvalificēties sacensību ceturtdaļfinālam, allaž gūstot pa vienam panākumam grupu turnīrā.

Savukārt Čehija otrdien piedzīvoja pirmo neveiksmi, ar 3:4 (0:0, 0:2, 3:1, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties Šveicei. Uzvaras vārtus pagarinājumā jau pēc 23 sekundēm iemeta Niko Hišīrs.

Latvijas izlases nākamo divu pretinieku cīņā otrdien sacensību saimniece Kanāda ar 5:0 (0:0, 4:0, 1:0) sagrāva Slovākiju, kas visa mača laikā izpildīja tikai sešus metienus. Slovāki savus vārtus neieņemtus nosargāja līdz 26.minūtei

Pati Latvijas izlase savā otrajā mačā otrdien ar rezultātu 1:9 (0:3, 1:3, 0:3) piekāpās Krievijai. Salīdzinājumam - Latvija šajā duelī izpildīja 26 metienus.

Latvijas juniori savu nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad spēlēs ar Kanādu, bet piektdien izšķirošajā duelī par vietu ceturtdaļfinālā latvieši tiksies ar Slovākiju.

Kopvērtējumā pēc divām spēļu dienām B grupā Kanādai ir seši punkti divās spēlēs, seko ASV ar trim punktiem vienā mačā, Krievijas jaunie hokejisti guvuši trīs punktus divās cīņās, bet Slovākija un Latvija pagaidām ir bez punktiem.

Saspringtāka situācija ir A grupā, kur līdere ar četriem punktiem divās cīņās ir Čehija, bet ar trim punktiem attiecīgi vienā un divos mačos seko Zviedrija un Dānija. Pie diviem punktiem vienīgajā cīņā tikusi Šveice, bet pašreizējā čempione Somija divos mačos joprojām ir bez punktiem.

Pateicoties rezultativitātei pret Latviju, čempionāta rezultatīvāko spēlētāju galvgalī tagad pirmās četras vietas ieņem Krievijas spēlētāji. Pirmais ar četriem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm ir Kirils Kaprizovs, kurš pret Latviju izcēlās ar pieciem (3+2) punktiem.

Turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs apakšgrupu četras labākās komandas, bet piektajā vietā palikušās vienības cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu