Latvijas čempioni «Lūši» divu sezonu laikā vēlas triumfēt Baltijas līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/jekabpilslv

Latvijas vadošā volejbola komanda Jēkabpils «Lūši», kas šogad pirmo reizi triumfēja valsts čempionātā, nākamo divu sezonu laikā vēlas izcīnīt uzvaru arī Baltijas čempionātā («Credit24 Meistarlīgā»).

Šā gada martā «Lūši» izcīnīja bronzas medaļas «Credit24 Meistarlīgas» finālturnīrā, bet aprīlī pirmo reizi vēsturē kļuva par Latvijas čempioniem volejbolā.

«Šobrīd strādājam un jau no jūnija gatavojamies jaunajai sezonai,» aģentūrai LETA atklāja Jēkabpils volejbola kluba prezidents Māris Trušelis.

«Komandas sastāvs mums ir izveidots par 90%, un būs arī jauni spēlētāji. Būvējam perspektīvu sastāvu, kur volejbolisti nebūs padsmitnieki vai gados veci spēlētāji. Kodolu veido spēlētāji no Jēkabpils reģiona, taču esam izrādījuši interesi arī no attālākām Latvijas pilsētām. Iepriekš jau tā bijām jauna komanda, taču nākamsezon sastāvs būs vēl nedaudz jaunāks.»

Trušelis noteica, ka Jēkabpils vienības nākamās sezonas mērķis ir cīnīties par uzvaru Latvijas čempionātā. «Protams, šo mērķi mēs nevaram nostādīt zemāku, tomēr augstāko punktu mēs vēlamies sasniegt aiznākamajā sezonā, kas ir uzvara Baltijas līgā. Nākamsezon mēs vēl nebūsim tik spēcīgi, zinot, kā sastāvu komplektē Igaunijas komandas. Mums svarīgi ir tas, lai jaunieši notic, jo tad viss ir iespējams. Tāpat treneris Mārcis Obrumans ir ļoti motivēts apspēlēt labākos igauņu un latviešu trenerus.»

«Aiznākamajā sezonā mūsu puiši būs vecuma amplitūdā no 20 līdz 23 gadiem, kas spēlētājam ir spēka gadi, lai parādītu labāko sniegumu un spētu pakāpties solīti augstāk savā karjerā. Tādējādi viņi varētu nonākt ārzemju klubos un sākt pelnīt jau lielāku naudu. Spēlētāji mums klubā saņem algas, kas ir sadalītas par gadiem un ir atkarīgas no tā, kurā vidusskolas klasē vai augstskolas kursā spēlētāji mācās. Šāda sistēma ir tādēļ, lai nebūtu sava veida diskriminācija,» stāstīja Trušelis.

Tāpat kluba prezidents apstiprināja, ka vienībai nav problēmu ar finansējumu, kas nākamsezon būs pat palielinājies.

«Mums nav finansiālu problēmu, un šajā ziņā nebūsim vājāki kā iepriekš. Zinu pašvaldības nostāju un zinu maksimālo likmi. Es pret to neiebilstu, un šīs likmes robežās mēs strādāsim. Jēkabpils pašvaldība, kas nav no bagātākajām, piedāvā dažādām nozarēm maksimālo finansējumu un lielāku, kāds tas ir tagad, tā nevarētu atļauties. Man arī daļēji būtu kauns prasīt vairāk, jo pilsētā ir arī daudz dažādu citu vajadzību,» izteicās Trušelis.

«Lūšu» stūrmanis arī norādīja, ka ir cerība uz labiem cilvēkiem un uzņēmējiem, kuri varētu mēģināt volejbolu pastutēt uz augšu.

«Pašvaldība gan mums ir piešķīrusi mazliet lielāku finansējumu nekā iepriekš, un tas ir tikai loģiski, jo maksimālo likmi mēs noteikti bijām pelnījuši. Tas ir par vairākiem desmitiem tūkstošu eiro vairāk, kas gan nevarētu būt saistīts ar basketbola komandas pārtraukšanu spēlēt Latvijas spēcīgākajā basketbola līgā, jo likmes jau tika pieņemtas pirms tam. Nebūtu pareizi, ja mums nākamajai sezonai piešķirtu zemāku finansējumu, zinot mūsu sasniegumus,» uzskata Trušelis.

«Tāpat lielākā daļa mūsu sponsoru ir apstiprinājuši, ka palīdzēs arī turpmāk, kas jau ir daudz. Mana pieredze liecina, ka ātrāk par augustu pie uzņēmējiem nav vērts iet, taču mēs turpinām strādāt ar augstskolām un ir dažādi citi projekti, kurus mēs gribētu attīstīt,» turpināja Trušelis. «Šobrīd mums ir sadarbība ar biznesa augstskolu «Turība», kas pagaidām trīs mūsu spēlētājiem sedz studiju maksu vairāku tūkstošu eiro apmērā. Trīs volejbolisti nav limits, jo pagaidām mums komandā vienkārši nav citu, kuri būtu pabeiguši vidusskolu. Ja būs vēl gribētāji, noteikti arī viņiem būs iespēja saņemt mācību stipendiju. Spēlētājiem tā noteikti ir sava veida garantija, jo, kamēr viņi spēlē pie mums, «Turība» viņiem sedz studiju izdevumus. Mūsu ideoloģija ir tāda, ka jauniešiem ir nepieciešams iegūt augstāko izglītību, tādēļ ejam šādu ceļu.»

Basketbola klubs «Jēkabpils» tuvāko divu sezonu laikā negrasās startēt valsts spēcīgākajā čempionātā, tā vietā izvēloties spēlēt Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā.

«Ar basketbola komandu mums ir visai liela saistība, jo Jēkabpilī ir tikai viena nopietna sporta zāle, kur var aizvadīt spēles,» pauda Trušelis. «Mēs parasti trenējamies rezerves laukumā, jo Jēkabpils sporta namā treniņus aizvada basketbolisti. Līdz ar to mums trūkst, piemēram, savas ģērbtuves un treneru kabineta. Tie ir mīnusi, jo divas augsta līmeņa sporta komandas nevar dalīt vienu sporta zāli, jo praktiski dominējošais treniņu laiks ir no plkst.18 līdz plkst.20. Pagājušajā sezonā un basketbola klubs aizvadīja vakara treniņus gandrīz katru dienu, bet mums tādu iespēju nebija.»

Lai arī Jēkabpils basketbola klubs ir atcēlis dalību Latvijas augstākajā līgā, nav zināms, vai volejbola vienībai nākamsezon būs iespēja patstāvīgi trenēties Jēkabpils sporta namā.

«Nezinām, vai turpmāk varēsim patstāvīgi trenēties Jēkabpils sporta namā. Ja basketbolisti pārkvalificēsies vairāk uz amatieru līmeni un varēs trenēties plkst.20, varbūt mums radīsies iespēja. Šobrīd gan ir runas, ka klubs sastāvēs galvenokārt no vietējiem spēlētājiem, un domāju, ka tad šai komandai būs grūti konkurēt pēc spēka otrajā basketbola līgā,» norādīja Trušelis.

«Lūšu» prezidents uzsvēra, ka Jēkabpilī volejbolistiem ir labi treniņu apstākļi un tie noteikti neatpaliekot no citiem Latvijas un arī Baltijas volejbola klubiem. «Plašākā mērogā gan mums pagaidām ir grūti sacensties. Jēkabpilī gan bija ideja veidot internātu dažādu sporta veidu pārstāvjiem, taču tobrīd pašvaldība bija sašūpojusies un šī ideja vairs nevienam nebija prātā. Šobrīd mums ir viss nepieciešamais, lai izveidotu šādu sporta internātu, un arī citu sporta veidu federācijas noteikti šo ieceri atbalstītu.»

Tāpat kluba prezidents ir pārliecināts, ka Jēkabpilī volejbola sistēma ir pietiekami augstā līmenī. «Mums nav gluži sporta internāts, bet gan volejbola sistēma, kas sportistiem piedāvā ēdināšanu, divus treniņus dienā, apģērbu, fizioterapeita pakalpojumus, kā arī dzīvesvietu vasarā, ja nav kur palikt, un citas nepieciešamās lietas sportistiem. Principā Jēkabpils volejbola sistēma nodrošina visu to pašu, ko Murjāņu Sporta ģimnāzija, un pat mazliet vairāk. Šobrīd mēs jau varam konkurēt ar Murjāņiem, turklāt spēlētājiem ir gan Baltijas, gan Latvijas līgas komandas, kurās attīstīties. Jēkabpils volejbola sistēma ir izveidota tik tālu, ka tā spēj pievilināt jauniešus startēt pie mums, nevis, piemēram, Murjāņiem.»

«Klubā mēs meklējam arī jaunu treneri, un šā trenera neesamība šobrīd ir neliels mīnuss. Iespējams, pienāks diena, kad mūsu treneris Mārcis Obrumans vēlēsies izmēģināt spēkus kādā ārzemju klubā, un tādēļ mums ir nepieciešams kāds, kurš spēj pārņemt viņa zināšanas,» atklāja Trušelis.

Kluba prezidents noteica, ka Latvijas volejbola saimniecībā daudz ko izteiks arī 15. un 19.augusta Latvijas izlases cīņas pret Izraēlu un Igauniju. «Tas parādīs pirmās tendences, vai ir notikušas izmaiņas Latvijas volejbolā. Protams, novēlu izlasei izdošanos, jo tur spēlē arī mūsu komandas spēlētāji.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu