«Kurbads» hokejisti labdarības spēlē apspēlē «Prizmu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HK "Kurbads"

Latvijas hokeja virslīgas līderu duelī trešdien «Mogo» savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Jelgavas «Zemgale»/LLU komandu, bet citā mačā Ogres «Kurbads» savās mājās labdarības spēlē, kurā tika vākti līdzekļi avārijā smagi cietušā mūziķa Rolanda Baloža-Ūdra jeb Ūdrīša atbalstam, ar 6:1 (2:0, 2:0, 2:1) sagrāva «Prizmu».

Šīs bija pēdējās virslīgas spēles šajā gadā, taču 26.decembrī Liepājā vēl tiks aizvadīta Latvijas hokeja Zvaigžņu spēle, kurā piedalīsies ne tikai virslīgas, bet arī 1. līgas klubu spēlētāji.

«Mogo» ledus hallē notikušajā cīņā rezultātu atklāja jelgavnieki, kuriem 26. minūtē precīzs bija Jānis Bērziņš, tomēr vēl līdz otrajam pārtraukumam Andris Siksnis un Emīls Potāpovs vadībā jau izvirzīja «Mogo». Tomēr pirmajā vietā esošā «Zemgale»/LLU trešā perioda pirmajā daļā izmantoja lielo skaitlisko vairākumu, pēc Raimonda Upenieka metiena panākot izlīdzinājumu 2:2.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netiks noskaidrots, bet «bullīšos» uzvaru «Mogo» nodrošināja Krišs Lipsbergs.

Zīmīgi, ka pirmajās četrās sērijās dominēja vārtsargi, bet tad Lipsbergs pārspēja Reini Petku, kamēr «Mogo» ripu ķērājs Henrijs Ančs «paņēma» visus piecus bullīšus.

«Zemgale»/LLU hokejistiem pārtrūka 11 uzvarētu spēļu sērija, kamēr «Mogo» tika pie septītā panākuma pēc kārtas.

Tikmēr Ogrē aizvadītajā mačā, kurš noritēja svētku un labdarības atmosfērā, «Kurbads» katrā no periodiem guva pa diviem vārtiem, svinot pārliecinošu uzvaru.

Laukuma saimniekiem Bruno Zabis guva vienus vārtus un divas reizes asistēja partneriem, bet Mārtiņš Gipters, Jānis Straupe un Sandis Zolmanis iemeta pa vienai ripai un izdarīja pa vienai rezultatīvai piespēlei. Tikmēr «Prizma» komandas labā goda vārtus guva Viktors Lobačevs.

Visi ieņēmumi par biļetēm no šīs spēles tiks ziedoti Ūdrīša rehabilitācijai un atlabšanai.

Līdz šim jau notikuši vairāki koncerti un labdarības akcijas mūziķa atbalstam, tomēr rehabilitācijas procesā viņam aizvien ir vajadzīga pilna aprūpe un uzmanīga kopšana. Ziedot iespējams, arī zvanot uz tālruni 90006385 (maksa par zvanu 1,42 eiro) vai ar pārskaitījumu fondam «Ziedot.lv» ar norādi Rolandam Ūdrim.

Kopvērtējumā līdere ar 51 punktu 22 spēlēs ir «Zemgale»/LLU, bet piecus punktus tai zaudē divus mačus mazāk aizvadījusī «Mogo». Savukārt «Kurbads» ar 44 punktiem 20 cīņās ir trešajā pozīcijā.

Valsts čempionei «Liepājai» ir 27 punkti, bet «Prizma» no viņiem atpaliek par trīs punktiem, piedevām ir aizvadījuši trīs spēles vairāk. Savukārt pie 21 punkta tikusi «Rīga», bet «Pārdaugava» pēc 21 cīņas joprojām ir tukšā, visos mačos zaudējot pamatlaikā.

Latvijas virslīgas regulārais čempionāts atsāksies tikai pēc gadu mijas - 4.janvārī.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu