Masa varētu turpināt F-1 karjeru, lai Botass dotos uz grandu «Mercedes»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pieredzējušais un karjeru noslēgušais brazīlietis Felipe Masa nākamajā gadā tomēr varētu atgriezties Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta apritē, lai aizstātu somu Valteri Botasu, kurš dotos uz pašreizējo sacensību vadošo komandu «Mercedes».

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šogad pirmo reizi par F-1 pasaules čempionu kronētais Rosbergs negaidīti paziņoja par karjeras beigām, tāpēc «Mercedes» komandai jāmeklē jauns pilots.

Savukārt Masa 1.septembrī paziņoja, ka pēc šī gada sezonas noslēgs savu ilgo karjeru.

Tomēr, kā noskaidrojis portāls «motorsport.com», ja Botasa pāreja uz «Mercedes» īstenosies, Masa gatavojas turpināt karjeru.

Novembrī «Williams» kā Masas aizvietotāju piesaistīja kanādiešu pilotu Lensu Strolu, kurš tikai nedēļu pirms tam bija nosvinējis savu pilngadību. Vienības vadība jau iepriekš uzsvērusi, ka ir ļoti svarīgi, lai komandā būtu viens pieredzējis pilots.

Botass ir 27 gadus vecs. F-1 viņš debitēja 2013.gadā un kopš tā laika braucis tikai «Williams» rindās. Viņš deviņas reizes kāpis uz goda pjedestāla un 2014.gadā čempionāta kopvērtējumā izcīnīja ceturto vietu.

Masa savas karjeras laikā uzvarējis 11 posmos, bet 2008.gadā pasaules čempionāta kopvērtējumā palika otrais, turklāt Lūisam Hamiltonam piekāpās vien par vienu punktu.

Pati «Mercedes» komanda iepriekš izteikusies, ka šajā kalendārajā gadā nepaziņos braucēja vārdu. Kā iespējamie Rosberga aizstājēji tikuši minēti spānis Fernando Alonso, vācietis Sebastjans Fetels, Paskāls Vērleins no Vācijas un soms Valteri Botass, kurš tiekot uzskatīts par favorītu.

Rosbergs par karjeras beigām paziņoja 2.decembrī - tikai piecas dienas pēc kļūšanas par F-1 čempionu.

Otrs «Mercedes» pilots ir brits Lūiss Hamiltons, kurš ir trīskārtējs pasaules čempions, taču šogad palika otrais aiz Rosberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu