Soču olimpiskā medaļniece slēpošanas krosā nokļuvusi komā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Frīstaila slēpošanas krosa zvaigzne Anna Holmlunda no Zviedrijas nokļuvusi komā pēc pirmdien treniņā Itālijā piedzīvota kritiena, kurā tika gūta galvas trauma.

Kā pavēstījusi Zviedrijas slēpošanas krosa izlase, pēc operācijas Holmlunda ir «mākslīgi izraisītā komā, bet viņas dzīvībai nepieciešamās funkcijas ir stabilā stāvoklī». Pašlaik sportiste tiks turēta komā, lai «atļautu ķermenim atgūt spēkus».

Tiek vēstīts, ka 29 gadus vecā zviedriete kritienu piedzīvoja relatīvi vieglā trases posmā.

Holmlunda 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, kas tobrīd bija sportistes lielākais panākums karjerā, tomēr pagājušajā sezonā sportiste triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā un šosezon pašlaik ir atrodama otrajā pozīcijā.

Slēpošanas kross ir līdzīgs snovborda krosam un norisinās tajā pašā trasē. Šajā disciplīnā brauc četri sportisti vienlaicīgi, uz slēpēm veicot distanci, kurā ir gan pagriezieni, gan nelieli pakalni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu