Latvijas jauniešu pāris uzvar pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā sporta deju festivāla «Baltic Grand Prix» ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) Latīņamerikas (LA) dejās lielisku panākumu guva Latvijas pārstāvji Deniss Gudovskis un Megija Morīte, kuri vairāk nekā 70 pāru konkurencē izcīnīja uzvaru, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Nedēļas nogalē Starptautiskajā izstāžu centrā «Ķīpsala» tika aizvadīts viens no pasaules lielākajiem sporta deju festivāliem «Baltic Grand Prix», kur otrajā no trim sacensību dienām labākie pasaules jauniešu grupas dejotāji cīnījās par uzvaru LA deju programmā.

Uz čempionātu Rīgā bija atbraucis 71 pāris, pārstāvot 40 valstis un 4 kontinentus. Lielākā daļa bija eiropieši, bet skatītāji varēja redzēt arī tādu eksotisku valstu kā Kolumbijas, Singapūras, Malaizijas un Dienvidāfrikas dejotāju sniegumu. Jubilejas sporta deju festivāls un čempionāts bija izsaucis lielu interesi sporta deju cienītāju vidū, tāpēc brīvu vietu Ķīpsalas halles tribīnēs un pie galdiņiem laukuma malā gandrīz nebija, un dalībnieki varēja izbaudīt kvēlu un emocionālu līdzjutēju atbalstu.

Kā jau to varēja gaidīt, Latvijas pāri parādīja savu labāko sniegumu un sasniedza rezultātu, kāds bija cerēts un kādu no viņiem arī gaidīja. Divpadsmit tiesnešu kolēģija, ieskaitot Latvijas tiesnesi Aleksandru Bessonovu, kontinenta vicečempionus Denisu Gudovski un Megiju Morīti visās piecās dejās novērtēja uz pirmo vietu. Tādējādi mūsu dejotāji svinēja uzvaru otro reizi šajā gadā, jo pirms 6 nedēļām Rīgā pasaules čempionātā 10 dejās viņi arī bija pirmie.

Tikmēr valsts čempionāta otrās vietas ieguvēji Leonards Petkevičs ar Poļinu Cepilovu, pirmo gadu startējot jauniešu grupā, iekļuva pusfinālā un ieņēma 12.vietu. Viņi tikai par ceturtdaļpunktu piekāpās 11.vietu ieguvušajiem Lietuvas čempioniem Edvīnam Ringim un Aistei Survilaitei. Līdz ar to otro gadu pēc kārtas Latvijai abi pāri bija pusfināla labāko divpadasmitniekā.

Uz fināla beigām Eiropas čempioni Dmitrijs Kuļebakins un Marija Černiha nostiprinājās otrajā vietā, bet pie bronzas medaļām tika otrs Krievijas pāris Aleksejs Korobčenko un Anaita Abramjana. Pirmo reizi finālā iekļuva Turcijas dejotāji, kuriem 4.vieta. Līdzīgā cīņā par 5.vietu francūži apdejoja itāļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu