Pārmaiņu skartā Rīgas «Dinamo» Sibīrijas tūri sāk ar zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ar zaudējumu trīs spēļu sēriju Sibīrijā pirmdien sāka šosezon neveiksmīgi spēlējošā Rīgas «Dinamo» komanda, kas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā turnīra mačā ar 1:2 piekāpās Novosibirskas «Sibirj». Vienīgos vārtus rīdziniekiem guva Roberts Lipsbergs, kurš precīzi meta otrajā mačā pēc kārtas.

Mača rezultāts tika atklāts jau spēles ceturtajā minūtē, kad ātrā pretuzbrukumā izcēlās viens no šīs sezonas «Sibirj» līderiem Sergejs Šumakovs, kurš guva savus 16. vārtus sezonā.

«Sibirj» spēli sāka krietni aktīvāk, jau ar pirmajām sekundēm metoties uz priekšu. Rīdzinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču vienā no šādām epizodēm pazaudēja ripu, ko ieguva Sergejs Šumakovs, pēc tam veicot reidu pāri pusei laukuma un izdarot Jānim Kalniņam netveramu metienu virs «Dinamo» vārtsarga pleca.

Arī turpinājumā aktīvāki un ātrāki bija laukuma saimnieki, piespiežot rīdziniekus pārkāpt noteikumus, uz sodīto soliņa dodoties Guntim Galviņam. Mazākumā rīdzinieki izturēja un pēc tam arī izlīdzināja spēku samērus laukumā. Tomēr pie bīstamiem momentiem Latvijas kluba spēlētāji netika, kamēr Kalniņam nācās vairākas reizes glābt savus vārtus, bet vienu reizi viņam palīdzēja arī vārtu pārliktnis.

Labākā izdevība viesiem bija trešdaļas priekšpēdējā minūtē, kad no zonas vidus meta Edgars Kulda, taču «Sibirj» vārtsargs Denijs Teilors bija vietā. Trešdaļas pēdējā minūtē Kaspars Saulietis nodrošināja rīdziniekiem skaitlisko vairākumu, tomēr rezultāts atlikušajā laikā nemainījās.

Otro spēles daļu «Dinamo» sāka vairākumā, taču neko ievērības cienīgu neizveidoja, savukārt pēc tam mazākumā jau palika viesi, jo noteikumus pārkāpa Aleksandrs Jerofejevs. «Sibirj» šo iespēju izmantoja, jo no iemetiena apļa ar spēcīgu metienu vārtus guva Stepans Saņņikovs, kurš trāpīja Kalniņa sargāto vārtu tuvējā augšējā stūrī.

Perioda vidū rīdzinieki vēl divas reizes ieguva skaitlisko vairākumu, piedevām pirmo nopelnīja jaunais aizsargs Uvis Balinskis, taču, lai arī šoreiz rīdzinieki daudz saspēlējās pretinieku zonā, pie bīstamiem metieniem viesi netika, piedevām pēc otrā vairākuma Latvijas klubs varēja zaudēt arī trešos vārtus, jo viens pret Kalniņu izskrēja divas soda minūtes izcietušais Jevgēņijs Artjuhins, tomēr vārtsargs ripu piespieda pie ledus.

Savukārt trešdaļas beigās atkal pārsvars bija mājiniekiem, kuri vēlreiz nonāca vairākumā pēc Ralfa Freiberga pārkāpuma, tomēr šoreiz «Dinamo» izturēja.

Beigu perioda sākumā ripu no vārtu priekšas «Sibirj» cietoksnī centās iebakstīt Dārziņš, un arī turpinājumā ripu vairāk kontrolēja viesi, kuriem tieši šis periods kļuva par labāko spēlē. Cerības atgrieza Roberts Lipsbergs, kurš pēc uzvarēta iemetiena ar spēcīgu metienu raidīja ripu zem Teilora sargāto vārtu pārliktņa.

«Dinamo» centās izglābties, ko gan apgrūtināja Vitālija Pavlova noraidījums sešas minūtes pirms beigām. Mazākumā rīdzinieki izturēja, bet pēc tam iespieda pretiniekus zonā. Trešdaļas beigās Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, rīdzinieki izveidoja pamatīgu spiedienu uz Teilora vārtiem, taču arī šoreiz bez precīza metiena.

Rīgas «Dinamo» - Novosibirskas «Sibirj» 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

1:0 Sergejs Šumakovs (3:34).

2:0 Stepans Saņņikovs (Polāšeks, Kempainens) (23:30, vair.).

2:1 Roberts Lipsbergs (50:32).

Rīgas «Dinamo» šī bija pirmā cīņa pēc nedēļas pārtraukuma, kurš bija saistīts ar valstsvienību spēlēm.

Pārtraukumā rīdzinieki veica būtiskas izmaiņas sastāvā, atlaižot amerikāņu aizsargu Patriku Malenu, kanādiešu uzbrucēju Džastinu Šagu, kā arī latviešu aizsargu Ēriku Ševčenko. Tikmēr tika noslēgts līgums ar uzbrucēju Georgu Golovkovu. Viņš jau iepriekš ilgi trenējās ar komandu, atlabstot no traumas, ko guva vasarā.

Golovkovs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL) un Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL), bet vasarā jau pirms traumas gūšanas centās iekļūt Rīgas «Dinamo» sastāvā.

Izbraukumu «Dinamo» treneri līdzi ņēma 26 hokejistus (trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus), kuru vidū nav kājas savainojumu ārstējošais aizsargs Georgijs Pujacs.

Abas komandas šosezon jau spēlēja, kad septembra vidū Rīgā ar 4:3 uzvarēja «Sibirj». Tikmēr KHL čempionātos rīdziniekiem Novosibirskas klubu ir izdevies uzvarēt vien septiņas reizes 19 mačos.

Pēc spēles Novosibirskā Rīgas «Dinamo» dosies uz Omsku, kur trešdien tiksies ar vienu no Austrumu konferences līderi «Avangard», bet piektdien viesosies pie Novokuzņeckas «Metallurg». Arī pēc Ziemassvētkiem rīdziniekiem divas spēles būs jāaizvada pretinieku laukumā, taču tās jau būs krietni tuvāk, jo 26. un 27. decembrī būs jāspēlē Helsinkos pret Artūra Kuldas pārstāvēto «Jokerit». Savukārt nākamās mājas spēles «Dinamo» būs vien 2017.gadā.

Rīgas «Dinamo» ar 34 punktiem 40 mačos ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 26 punktus. Savukārt «Sibirj» ar 54 punktiem 41 spēlē ir Austrumu konferences 11. pozīcijā, turpinot sīvu cīņu par iekļūšanu «play-off».

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs «Jokerit» un Minskas «Dinamo», ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18.februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20.aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu