Latvijas hokeja Zvaigžņu spēlē piedalīsies arī seši pirmās līgas hokejisti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Hokeja federācija

Latvijas hokeja Zvaigžņu spēles komandu sastāvos iekļuvuši arī seši pirmās līgas spēlētāji, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokeja virslīga šosezon organizē kopēju Zvaigžņu spēli ar pirmās līgas čempionātu, un tās formāts būs identisks iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēlei.

Kopumā šajā Zvaigžņu spēlē piedalīsies 40 hokejisti, no kuriem lauvas tiesa būs virslīgas spēlētāji - 34, kamēr seši būs no pirmās līgas.

Spēle 26.decembrī notiks Liepājā, kur tiks aizvadīts četru komandu miniturnīrs, spēlējot formātā «trīs pret trīs».

Piektdien tika paziņoti Zvaigžņu spēles sākumsastāvi, kur lielākā pārstāvniecība bija no «Zemgale»/LLU un «Mogo» komandām - pa četriem hokejistiem.

Savukārt pēc līdzjutēju balsojuma, kur tika izvēlēti visu četru komandu sākumsastāvi, Zvaigžņu spēles treneri izvēlējās pārējos vienību dalībniekus. Pēc visu sastāvu noskaidrošanas kļuvis skaidrs, ka pirmo līgu šajā mačā pārstāvēs seši hokejisti. Dienvidu komandā no šā čempionāta spēlēs «Tukums»/«Stiga» uzbrucējs Elvis Kaimiņš, kamēr Ziemeļu vienībā būs pa diviem «Valmiera»/BSS uzbrucējiem - Matīss Megnis un Dāvis Zunde.

Tikmēr Rietumu komandā no pirmās līgas būs uzbrucēji Vladislavs Nazarovs («Liepāja juniors») un Oskars Grigulis («Venta 2002»). Savukārt Austrumos spēlēs uzbrucējs Ivans Kokins («Daugavpils»/«LDz Cargo»).

Zvaigžņu spēles komandu sastāvi:

DIENVIDI

Klubs

ZIEMEĻI

Klubs

Vārtsargs

Vārtsargs

Rihards Cimermanis

HK Zemgale/LLU

Henrijs Ančs

HK Mogo

Aizsargi:

Aizsargi:

Rinalds Rosinskis

HK Zemgale/LLU

Krišs Lipsbergs

HK Mogo

Krists Apsītis

HK Prizma

Agris Saviels

HK Mogo

Jānis Bullītis

HK Zemgale/LLU

Andrejs Lavrenovs

HK Mogo

Uzbrucēji:

Uzbrucēji:

Romāns Ņekļudovs

HK Zemgale/LLU

Juris Ziemiņš

HK Mogo

Niklāvs Birovs

HK Zemgale/LLU

Raimonds Vilkoits

HK Mogo

Juris Bērziņš

Pārdaugava

Andris Siksnis

HK Mogo

Elvis Kaimiņš

HK Tukums/Stiga RM

Elviss Želubovskis

HKMogo

Kristaps Millers

HK Zemgale/LLU

Matīss Megnis

Valmieras HK/ BSS

Viktors Lobačovs

HK Prizma

Dāvis Zunde

Valmieras HK/BSS

RIETUMI

Klubs

AUSTRUMI

Klubs

Vārtsargs

Vārtsargs

Vadims Miščuks

HK Liepāja

Mārtiņš Raitums

HK Kurbads

Aizsargi:

Aizsargi:

Kristers Freibergs

HK Liepāja

Mārtiņš Gipters

HK Kurbads

Vjačeslavs Minajevs

HK Liepāja

Edgars Kamoliņš

HS Rīga

Ralfs Grīnbergs

HK Liepāja

Bruno Bakanovs

HS Rīga

Uzbrucēji:

Uzbrucēji:

Vladislavs Nazarovs

HK Liepāja juniors

Bruno Zabis

HK Kurbads

Māris Diļevka

HK Liepāja

Ivans Kokins

Daugavpils/LDz Cargo

Kārlis Ozoliņš

HK Liepāja

Oļegs Šišļaņņikovs

HS Rīga

Valters Frejs

HK Liepāja

Sandis Zolmanis

HK Kurbads

Mark Kaleinikovas

HK Liepāja

Aleksandrs Macijevskis

HK Kurbads

Oskars Grigulis

Venta2002

Romāns Glazkovs

HS Rīga

Vislielākā pārstāvniecība šajā Zvaigžņu spēlē būs no «Mogo» un «Liepājas» komandām - no katras pa astoņiem hokejistiem.

Dienvidu komandas sākumsastāvā līdzjutēji iebalsoja virslīgas līdervienības «Zemgale»/LLU četrus spēlētājus - vārtsargu Rihardu Cimermani, aizsargu Rinaldu Rosinski, uzbrucējus Olafu Aploku un Niklāvu Birovu. Tiesa, Aploku traumas dēļ aizstās cits jelgavnieku hokejists Romāns Ņekļudovs.

Tikmēr Ziemeļu komandas starta četrinieku veidos «Mogo» kluba spēlētāji - vārtsargs Henrijs Ančs, aizsargs Krišs Lipsbergs, uzbrucēji Juris Ziemiņš un Raimonds Vilkoits.

Rietumu komandas sākumsastāvā iekļuva trīs «Liepājas» spēlētāji - vārtsargs Vadims Miščuks, aizsargs Kristers Freibergs un uzbrucējs Māris Diļevka, bet otrs uzbrucējs būs Nazarovs no «Liepāja juniors» komandas.

Visbeidzot Austrumu komandas sākumsastāvā ir trīs Ogres «Kurbada» hokejisti - vārtsargs Mārtiņš Raitums, aizsargs Mārtiņš Gipters un uzbrucējs Bruno Zabis, kā arī uzbrukuma spēlētājs Kokins no «Daugavpils»/«LDz Cargo» vienības.

Dienvidu komandu vadīs Haralds Vasiļjevs («Zemgale»/LLU), Gundars Gailis («Pārdaugava») un Jānis Svitiņš («Tukums»/«Stiga»), Rietumu komandas treneri būs Igors Ļebedevs («Liepāja»), Aleksandrs Cicursks («Liepāja juniors») un Roberts Grosbergs («Venta 2002»). Austrumu komandu vadīs Igors Smirnovs («Rīga»), bet Ziemeļu komandu Oļega Sorokina vietā vadīs viņa palīgs «Mogo» rindās Mihails Beskašnovs, kurš nesen atzīmēja savu 70 gadu jubileju.

Zvaigžņu spēles pārtraukumos spēlētāji piedalīsies četru disciplīnu prasmju konkursā.

Iepriekšējā sezonā līdzīgs formāts bija arī NHL Visu zvaigžņu spēlei, komandām spēlējot pēc formāta «trīs pret trīs», bet novembrī arī Kontinentālā hokeja līga (KHL) paziņoja, ka organizēs savu Zvaigžņu spēli pēc tāda paša formāta, tomēr tajā laukumā vienlaicīgi būs pa četriem spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā virslīgas Zvaigžņu spēlē, kas arī notika 26.decembrī, Oļega Sorokina komanda nospēlēja neizšķirti 7:7 ar Rodrigo Laviņa komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu