Porsche gaumīgā veidā atvadās no Audi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kompānija Porsche, kuras inženieru būvētie LMP1 klass prototipi izcīnīja uzvaras pēdējās divās Lemānas 24 stundu izturības sacensībās, ar amizanta video starpniecību atvadījusies no cita Volkswagen grupas uzņēmuma, Audi, pēc tā aiziešanas no izturības sacensībām un vienlaikus lūgusi, lai ingolštatieši iespējami ātri pārdomātu un atgrieztos.

Video būtībā ir atbilde citam video, ko 2014.gadā Audi veltīja Porsche saistībā ar titulētākā zīmola atgriešanos WEC (World Endurance Championship) seriālā LMP1 klasē. Tajā video sižets ietvēra Audi R18 TDI prototipu, kurš bija devies ceļā no Ingolštates uz Štutgarti un pa ceļam ar krietnu ātruma pārsvaru apsteidza Porsche dīzeļtraktoru, bet, nonācis galamērķī, R18 ar riepu kvēpināšanas metodi uz asfalta uzrakstīja Welcome Back (Ar artgriešanos!).

Arī jaunajā video figurē Porsche dīzeļtraktora vadītājs, kurš lēnā garā brauc pa kādu Vācijas ārpilsētas ceļu un klausās radio, kad tajā pēkšņi izskan paziņojums par Audi lēmumu pēc 18 gadu startēšanas pamest izturības sacensības. Sirmais vīrs, ilgi nedomājot, apgriež traktoru braukšanai pretējā virzienā un, cik vien ātri grabošais dīzelis ļauj, steidz uz Štutgarti, kur pie Porsche mītnes nomazgā daļu un divarpus gadus atpakaļ uzrakstītā Welcome Back. Tagad uzraksts vēsta Come Back un pauž cerību, ka Audi tomēr atgriezīsies.

Par to, ka Audi gatavojas pamest WEC, zināms kļuva šā gada oktobrī. Tā vietā Audi koncentrēsies elektropiedziņas tehnoloģijām un Formula E seriālam.

Atgādinām, ka pavisam nesen ar pārsteidzošu paziņojumu par aiziešanu no WRC, klajā nāca Audi mātes kompānija Volkswagen. Tā vietā VW veltīs vairāk uzmanības citām autosporta disciplīnām, cita starpā rallijkrosam. Tāpat kompānija plāno attīstīt Polo R5 klases rallija auto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu