Brāļi Šici pamatīgā sniegā izcīna sudraba medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas titulētie kamaniņu divnieku braucēji Andris un Juris Šici piektdien ASV trasē Pārksitijā izcīnīja otro vietu un pirmo reizi šosezon kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos.

Sacensības Pārksitijā, kur risinās ceturtais šīs sezonas Pasaules kausa posms, tika aizvadītas spēcīgas snigšanas apstākļos, tāpēc rīkotāji nolēma, ka divnieku sacensībās labākie tiks noteikti pēc viena brauciena.

Tajā uzvaru svinēja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri trasi veica 44,742 sekundēs, pirmo reizi sezonā izcīnot panākumu. Tikmēr brāļi Šici viņiem zaudēja vien 0,074 sekundes, kamēr sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas palika trešie, atpaliekot no saviem tautiešiem par 0,154 sekundēm un pirmo reizi sezonā netiekot uz augstākā pjedestāla pakāpiena.

Tikmēr septīto vietu ieņēma otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri līderiem zaudēja 0,338 sekundes.

Zīmīgi, ka divnieki otrajā Pasaules kausa posmā pēc kārtas labākos noskaidrojuši vienā braucienā, jo iepriekšējā posmā Vistleras trasē, Kanādā, pa vienam braucienam tika aizvadīti, jo sniega vētras dēļ pārāk vēlu no Leikplesidas tika atvests sportistu inventārs.

«Laika apstākļi šodien nelutināja, tādēļ tika pieņemts lēmums veikt vienu braucienu, uz ko arī centāmies sagatavoties. Trases strādnieki veica lielisku darbu un spēja visu piesnigušo trasi sagatavot pienācīgi,» Latvijas Kamaniņu Sporta federācija (LKSF) citē Andri Šicu. «Pats brauciens iznāca ļoti labs no paša starta līdz finišam. Paldies Latvijas izlases treneru korpusam par darbu, bet mums šī bija lieliska dāvana tētim dzimšanas dienā.»

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem vadību pēc ceturtā posma ar 470 punktiem saglabā pasaules vicečempioni un Eiropas čempioni Egerts un Benekens, kuriem ar 382 punktiem seko Vendls un Ārlts, bet trešie ar 325 punktiem ir vēl vieni vācieši Robins Johaness Gīke un Dāvids Gamms. Tikmēr Šici ar 291 punktu joprojām ir piektie, taču no ceturtās pozīcijas, kuru ieņem amerikāņi Mets Mortensens un Džeisons Terdimens, viņi atpaliek tikai par punktu.

Savukārt Gudramovičs un Kalniņš kopvērtējumā pakāpušies par divām pozīcijām un tagad ar 205 punktiem ir septītie, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri Ziemeļamerikā notiekošajos Pasaules kausa posmos nestartē, ar 23 punktiem atrodami 25.pozīcijā.

Abas Latvijas divnieku ekipāžas sestdien startēs arī Sprinta kausa izcīņā.

Piektdien norisinājās arī sacensības vīriešiem, kur no diviem Latvijas sportistiem labākais bija Riks Kristens Rozītis, kurš ieņēma 19.vietu, kamēr Inārs Kivlenieks otrajā braucienā gandrīz krita un palika 30.pozīcijā.

Par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva Romans Repilovs no Krievijas, kurš par 0,196 sekundēm apsteidza pieredzējušo austrieti Volfgangu Kindlu, kamēr trešais palika Dominiks Fišnallers no Itālijas, kurš bija vēl par 0,222 sekundēm lēnāks.

Kivlenieks pēc pirmā brauciena bija 18.vietā, bet otrajā pieļāva kļūdas trases vidusdaļā, gandrīz krita, braucienu noslēdzot 31.vietā, bet summā paliekot 30.pozīcijā 32 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr Rozītis pirmajā braucienā uzrādīja 20.rezultātu, otrajā viņš bija 15.vietā, taču summā pakāpās augstāk tikai par vienu pozīciju, ar ko bija par maz, lai kvalificētos Pasaules kausa sprinta sacensībās, kurās tika 15 labākie dalībnieki.

«Pietrūkst veiksmes un vēl mazliet jāuzlabo braukšanas tehnika un pašas kamanas,» LKSF citē Kivlenieku. «Ņemot vērā, ka kamanas ir pilnīgi jaunas, tad ir vēl daudz nezināmo, ar ko ir jātiek skaidrībā pēc iespējas ātrāk. Ir lietas, ko uzlaboju katru nedēļu, bet ir lietas, kuras varēs labot tikai aizbraucot mājās.»

Izcīnītā otrā vieta ļāva Kindlam kļūt par Pasaules kausa kopvērtējuma līderi. Austrietis ir ticis pie 336 punktiem, par 14 punktiem apsteidzot Repilovu, kamēr uz trešo vietu noslīdējis līdzšinējais līderis Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš no Kindla atpaliek par 21 punktu. Lohs piektdien notikušajās sacensībās palika piektais.

Savukārt Kivlenieks ticis pie 127 punktiem, kas viņam ļauj saglabāt 15.vietu, bet Rozītis nopelnījis 76 punktus un ir 22.pozīcijā.

Sestdien šajā Pasaules kausa posmā tiks aizvadītas sacensības dāmām, kur Latviju pārstāvēs Elīza Cauce un Zirne, un Sprinta kauss.

Pirms nedēļas Kanādas trasē Vistlerā notikušajā Pasaules kausa ceturtajā posmā spēcīga sniega izraisītu transportēšanas problēmu dēļ tika aizvadīts tikai pa vienam braucienam, kamēr stafetes sacensības tika atceltas vispār.

Jau iepriekš bija zināms, ka uz Ziemeļameriku dosies Cauce, Rozītis, Šici, kā arī divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, bet pēdējie divi sportisti - Zirne un Kivlenieks - tika noskaidroti vairākos kontroltreniņos.

Pēc posma Pārksitijā atlikušie pieci Pasaules kausa etapi risināsies Jaunajā gadā.

Pasaules kausa posms Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Tikmēr pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā, bet pasaules junioru čempionāts šogad risināsies Siguldā, kur notiks arī pasaules junioru čempionāts bobslejā un skeletonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu