Latvijas hokejistes olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra mačā uzveic Ķīnu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas sieviešu hokeja izlase trešdien Francijas pilsētā Seržī 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) pārspēja Ķīnu.

Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli latvietēm izcēlās Ilze Bičevska, bet trīs vārtu guvumos asistēja Iveta Koka.

Mača rezultātu pēc nospēlētām nepilnām trīsarpus minūtēm atklāja Biševska, kura bija precīza arī četras minūtes vēlāk, panākot jau 2:0. Otrā perioda 53.sekundē Agnese Apsīte guva trešos vārtus latviešu labā, kas ķīnietēm lika veikt vārtsardžu maiņu.

Pagalam neveiksmīgs Latvijas hokeja izlasei bija otrās trešdaļas turpinājums, jo tika nopelnīti divi noraidījumu vienlaicīgi, līdz ar to bija jāspēlē trijatā pret piecām ķīnietēm. Minūti lielā mazākuma Latvijas dāmas izturēja, tomēr vēlāk ķīnietēm izdevās pārspēt latviešu vārtsardzi Kristiānu Apsīti.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas 11 sekundes, ķīnietes Latvijas izlases pārsvaru samazināja līdz minimumam. Trešā perioda ceturtajā minūtē Bičevska par klupināšanu tika noraidīta uz divām minūtēm, taču pretinieces vairākumu nerealizēja. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Ieva Pētersone guva ceturtos vārtus Latvijas labā, bet turpinājumā Ķīnas hokejistes vairs neatspēlējās, kas Latvijas dāmām ļāva svinēt uzvaru ar 4:2.

Vēlāk plkst.20.30 savstarpējo maču uzsāks Francija un Itālija.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdien turnīra pirmajā mačā Latvijas hokejistes izlaida divu vārtu pārsvaru un ar 2:3 piekāpās Itālijai, kamēr Ķīna ar 0:3 zaudēja Francijai.

Šo turnīru Latvija noslēgs svētdien, kad tai pretī stāsies mājiniece Francija.

Tikai grupas uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz izšķirošo olimpisko spēļu kvalifikācijas kārtu.

Latvijas sieviešu hokeja izlase olimpiskajās spēlēs ne reizi nav piedalījusies. Pirms 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm Latvijas meitenes arī spēlēja priekškvalifikācijas kārtā, kur Valmierā notikušajā turnīrā zaudēja visām pretiniecēm, paliekot pēdējā vietā četru komandu konkurencē.

Arī 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu kvalifikācijā Liepājā mājinieces izšķirošajā atlases kārtā netika.

No šīs apakšgrupas komandām Olimpiādē ir piedalījusies tikai Itālija. Tā sacentās savās mājās Turīnā notikušajās 2006.gada olimpiskajās spēlēs, paliekot pēdējā, astotajā vietā, bet Latvijas izlase toreiz spēlēja izšķirošajā kvalifikācijas kārtā, četru komandu turnīrā paliekot trešajā vietā pie vienīgās ceļazīmes netiekot.

Latvijas valstsvienība galvenās treneres Lolitas Andriševskas vadībā uz turnīru devušās apņēmības pilnas pacīnīties par uzvaru turnīrā, tajā pat laikā atzīstot, ka pretinieces ir stipras.

Latvijas hokejistes, gatavojoties turnīram, aizvadīja intensīvus treniņus, lai būtu maksimāli labā formā. Izlases kodolu veido 14 «Laima» komandas hokejistes, trīs spēlētājas ir no L&L-JLSS vienības, bet četras meitenes spēlē ārzemju vienībās. No leģionārēm Latvijas valstsvienībai palīdz Iveta Koka, Ilze Bičevska un Līga Miljone no Zviedrijas komandas «Leksands», bet Anna Kubliņa pārstāv Somijas vienību «Naiset».

Zīmīgi, ka Latvijas izlases sastāvā vienā komandā spēlē Aija Apsīte ar savām meitām Agnesi un Kristiānu.

Latvijas sieviešu hokeja izlasi vada ilggadējā valstsvienības vārtsardze Lolita Andriševska, kurai palīdz nesen profesionāles gaitas noslēgusī cita Latvijas dāmu hokeja leģenda Inese Geca-Miljone.

Francijas izlase pasaules reitingā ieņem 12.vietu, Ķīna ieņem 16.pozīciju, bet tai uzreiz seko Latvija, kamēr Itālija ir 20.vietā.

Paralēli turnīram Francijā vēl četras komandas sacenšas identiskā turnīrā Norvēģijā. Izšķirošajai kvalifikācijas kārtai kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētāji. Fināla kvalifikācijas kārta no 9. līdz 12.februārim norisināsies divos turnīros Šveicē un Japānā. Šveice, Čehija, Dānija, Japāna, Vācija un Austrija cīņu par ceļazīmi uzsāks no kvalifikācijas turnīra pēdējās kārtas.

Savukārt 2018.gada ziemas olimpiskajām automātiski kvalificējušās Kanādas, ASV, Somijas, Krievijas, Zviedrijas un Dienvidkorejas izlases.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienības sastāvs dalībai olimpiskajā priekškvalifikācijas turnīrā:

Vārtsardzes - Kristiāna Apsīte, Evelīna Nikolajeva (abas - «Laima»);

Aizsardzes - Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere Trigubova, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas - «Laima»), Elīza Platā (L&L-JLSS), Anna Kubliņa («Naiset», Somija);

Uzbrucējas - Jūlija Mihenjenko, Ilona Ābola, Baiba Kurme, Kitija Voitkeviča, Ivita Krūmiņa, Agnese Apsīte (visas - «Laima»), Ieva Pētersone, Anna Katrīna Lagzdiņa (abas - L&L-JLSS), Iveta Koka, Ilze Bičevska, Līga Miljone (visas - «Leksands», Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu