Anglijas futbola izlase un «Nike» vienojušās par iespaidīgu līgumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sporta preču zīmols «Nike» un Anglijas Futbola asociācija (FA) vienojušās par iespaidīgu līgumu, kas šai kompānijai šīs valsts izlases apgādāt ar ekipējumu ļaus līdz pat 2030.gadam.

Abas puses panākušas vienošanos par 12 gadu līgumu, kura kopējā vērtība tiek lēsta 400 miljonu mārciņu (477,3 miljonu eiro) vērtībā.

Līdz ar to «Nike» darinātajā apģērbā tiks ietērptas visas 24 Angliju pārstāvošās izlases, turklāt līgums paredz arī tautas un sieviešu futbola attīstīšanu.

«FA ir bezpeļņas organizācija, bet šis jaunais līgums ir kā milzīga investīcija Anglijas futbolā, kā arī ļaus mums turpmāk atbalstīt tautas futbolu un veicinās šī sporta veida attīstību starp sievietēm,» teikts FA paziņojumā.

«Nike» par Anglijas izlašu partneri kļuva 2013.gadā.

Šis gads galvenajai Anglijas izlasei gan nav bijis veiksmīgs, jo tā Eiropas čempionāta astotdaļfinālā cieta zaudējumu pret pieticīgo Islandi, bet pēc tam no amata atkāpās komandas galvenais treneris Rojs Hodžsons. Pēcāk viņa vietā tika izraudzīts Sems Elerdaiss, kurš gan ātri vien bija spiests pamest šo posteni, jo kompromitēja savu vārdu, kad nomaskējušies laikraksta «The Telegraph» žurnālisti nofilmēja viņu iesakām veidus, kā apiet FA pāreju noteikumus, kas liedz trešajām pusēm īpašumtiesības uz spēlētājiem.

Novembrī par Anglijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts mazpieredzējušais Gerets Sautgeits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu