Lebrons Džeimss pauž pretestību Trampam kā ASV prezidentam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Rūpīgi aplūkojot žurnāla «Sports Illustrated» Gada sportista numura vāku, uz kura ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznes Lebrona Džeimsa fotogrāfija, redzams, ka pie sportista uzvalka atloka ir piestiprināta drošības adata, kas ASV kļuvis par simbolu kustībai pret Donalda Trampa ievēlēšanu prezidenta amatā.

Kopš novembra sākumā republikāņu kandidāts Donalds Tramps tika ievēlēts par ASV prezidentu, drošības adata ir kļuvusi par simbolu tiem valsts iedzīvotājiem, kas baidās, ka viņi zaudēs daļu tiesību valstī, kuru nākamos četrus gadus vadīs ekscentriskais Tramps.

Ar drošības adatu aktīvisti cenšas parādīt, ka tās nēsātājs ir droša persona, pie kuras vērsties ar savām bažām. Trampa ievēlēšana prezidenta amatā ir radījusi bažas ne tikai viņa politiskajiem pretiniekiem, bet arī imigrantiem, dažādu etnisko un reliģisko minoritāšu pārstāvjiem, sievietēm, pret kuriem miljardieris asi vērsās kampaņas laikā.

Džeimss bija viens no demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones atbalstītājiem. Viņš kampaņas pasākumos piedalījās dažas dienas pirms vēlēšanām.

Jau vēstīts, ka šomēnes Džeimss atteicies palikt Trampam piederošajā Ņujorkas viesnīcā, sekojot vairāku līgas komandu piemēram. Tāpēc viņš Ņujorkā dzīvoja nošķirti no pārējā čempiones Klīvlendas «Cavaliers» sastāva. Viņš teica, ka tāds lēmums ir balstīts viņa personīgajās simpātijās.

46 stāvus augstajai luksusa ēkai, kas tika atklāta 2010.gadā, jau pie ieejas redzams Trampa uzvārds. «Cavaliers» komandai ir noslēgts līgums, atrodoties Ņujorkā, palikt šajā viesnīcā, tomēr jau pagājušajā mēnesī tika vēstīts, ka Milvoki «Bucks», Memfisas «Grizzlies» un Dalasas «Mavericks» komandas izvēlējušās nenakšņot Trampa viesnīcā.

Džeimss šomēnes tika pasludināts par «Sports Ilustrated» Gada sportistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu