Aviokatastrofā bojā gājušais vārtsargs atzīts par Brazīlijas gada spēlētāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Aviokatastrofas bojā gājušās Brazīlijas augstākās līgas komandas «Chapecoense» vārtsargs Danilo atzīts par gada labāko Brazīlijas spēlētāju, vēsta «The Guardian».

Atgādināsim, ka novembra beigās Kolumbijā nogāzās lidmašīna, kurā atradās 68 pasažieri, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas «Chapecoense» locekļi, kas bija ceļā uz trešdienas maču Medeljinā, kā arī deviņi apkalpes locekļi. No 77 cilvēkiem 71 gāja bojā.

Nelaiķis Danilo kopumā ieguva 48% balsis no līdzjutējiem. «Chapecoense» vārtsarga apbalvojumu saņēma viņa māte Ilaidesu Padilju.

««Chapecoense» komandas vārdā es saku paldies visiem līdzjutējiem un lūdzu viņus aizlūgt par mūsu puišiem. Lai nākotnes «Chapecoense» spēlētāji ir tikpat spēcīgi kā mūsu mirušie dēli,» sacīja Padilju.

«Chapecoense» lidmašīnas avārija kļuvusi par vienu no traģiskākajām aviokatastrofām futbola vēsturē. Pirms 29 gadiem aviokatastrofā Peru gāja bojā 23 Limas «Alianza» komandas pārstāvji, bet 1949.gadā, ietriecoties baznīcā, gāja bojā 23 cilvēki no Itālijas komandas «Torino» personāla. Savukārt 1993.gadā aviokatastrofā gāja bojā 22 Zambijas futbola izlases pārstāvji.

Tāpat traģiskas katastrofas vēsturē piedzīvojušas arī Taškentas «Pahtakor» un Mančestras «United». Sportā šī ir lielākā traģēdija kopš 2011.gada 7.septembra, kad neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Jaroslavļas «Lokomotiv», dzīvību zaudējot arī latviešu aizsargam Kārlim Skrastiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu