Dainis Dukurs: Tovarišč Savickis acīmredzot nepārzina sportu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis acīmredzot nepārzina sportu, norādot, ka arī brāļus Dukurus [Tomasu un Martinu] nepieciešams pārbaudīt, vai viņi nav lietojuši dopingu, TVNET sacīja Latvijas skeletonistu treneris Dainis Dukurs.

Komentējot Savicka izteikumus, kuros viņš aicināja brāļus Dukurus pārbaudīt uz dopingu un pieļāva, ka latviešu sportisti nav labā sportiskajā formā, tāpēc boikotēs pasaules čempionātu, treneris skaidroja, ka pārbaudes sportistiem tiek veiktas regulāri, tostarp pārbaudīti tiek abi brāļi.

Nav arī zināms, kad šādas pārbaudes tiks veiktas, tās var notikt no rīta, vakarā.

Dukurs arī akcentēja, ka viņi neboikotē čempionātu, bet vietu, kur tas notiek, proti Krievijas kūrorta pilsētu Sočus. Tāpat nav arī pārliecības, ka Dukuriem kāda aizliegta viela nevar nonākt kaut vai sulā.

Viņš arī piebilda, ka Savickis ar saviem izteikumiem apliecinājis, ka acīmredzot nezina, kā tiek veiktas dopinga pārbaudes sportā.

«Tovarišč Savickis nepārzina sportu,» viņš teica.

Lai arī pagaidām nav vēl pieņemti lēmumi federācijās, Dukurs sacīja, ka boikotēt notiekošo apņēmušies amerikāņi, beļģi, korejieši, jaunzēlandieši.

«Mēs vienkārši esam pirmie spēruši šādu soli,» viņš paskaidroja.

«Man nepatīk, kad politiku pārāk daudz jauc ar sportu,» izdevumam «life.ru» sacīja Savickis. «Varbūt viņi tā izlēma, jo paši uzrāda sliktus rezultātus. Domā, ka nav formā, un tāpēc nevēlas braukt un spēlē tādas spēlītes.»

Pagājušajā nedēļā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens ziņoja par dopinga pārkāpumiem Krievijas sportā Soču olimpiskajās spēlēs. Aizliegtās vielas lietojuši divpadsmit Krievijas sportisti, no kuriem četri olimpiskie čempioni.

Svētdien Latvijas skeletona izlase paziņoja par 2017. gada pasaules čempionāta boikotu.

«Nu, dopings. Kurš tā īsti ir pārbaudījis Latvijas skeletonistus uz dopingu? Vai kas tāds ir noticis? Lai viņus pašus pārbauda,» sacīja Savickis.

Bijušais Valsts drošības komitejas (VDK) izlūks, gāzes kompānijas «Itera Latvija» vadītājs Savickis 2013. gadā Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu» vairījās atzīt Latvijas okupācijas faktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu