Bertānam produktīvs sniegums «Spurs» komandas uzvarā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva piecus punktus un bloķēja divus metienus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio «Spurs» savā laukumā droši ar 130:101 (41:26, 26:26, 36:18, 27:31) uzvarēja Bruklinas «Nets».

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti, kas ir otrs ilgākais laiks viņa NBA karjerā. Iepriekšējo reizi viņš laukumā ilgāk par 20 minūtēm bija 25.novembra mačā pret Bostonas «Celtics».

Sestdien atvēlētāja laikā Bertāns iemeta vienu no četriem divpunktu metieniem un trīs no trim soda metieniem, bet aizmeta garām trīs tālmetienus.

Tāpat viņam sešas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, divi bloķēti metieni un divas piezīmes. «Spurs» ar viņu laukumā guva par 21 punktu vairāk nekā ielaida.

Rezultatīvākais «Spurs» rindās bija Kavai Lenards, kurš guva 30 punktus, 16 punkti Petijam Milsam, 15 punktus guva Po Gasols, bet 14 punkti Džonatana Simonsa rēķinā.

Tikmēr pretiniekiem ar 20 punktiem atzīmējās Bojans Bogdanovičs.

Bertāns pirmo reizi laukumā izgāja piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad «Spurs» atradās vadībā ar 20:17. Pēc dažām laukumā pavadītajām minūtēm latvietis atzīmējās ar bloķētu Entonija Beneta metienu, bet pirmo ceturksni «Spurs» izdevās uzvarēt ar 41:26.

Mača turpinājumā Sanantonio basketbolisti arvien vairāk palielināja savu pārsvaru, tādējādi rezervistiem tiekot pie lielāka spēles laika. Bertāns aktīvi darbojās zem pretinieku groza, vācot atlēkušās bumbas aizsardzībā, bet viņa metieni no spēles savu mērķi nesasniedza. Viņš pie pirmajiem punktiem tika trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, panākot 122:94. Minūti vēlāk rūjienitis tika apturēts mēģinot izpildīt tālmetienu, tiekot arī pie trim soda metieniem. Bertāns savus nopelnītos soda metienus realizēja, bet «Spurs» svinēja drošu uzvaru ar 130:101.

«Spurs» ar 19 uzvarām 24 mačos ieņem otro vietu Rietumu konferencē, atpaliekot vien no līgas līderes Goldensteitas «Warriors», kas guvusi 20 uzvaras. Tikmēr «Nets» ar sešām uzvarām 22 mačos ir priekšpēdējā starp 15 Austrumu konferences komandām, kamēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas «Knicks» ar 13 uzvarām 23 mačos ir piektā.

Nākamo maču «Spurs» aizvadīs trešdien, kad savā laukumā uzņems «Celtics» komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu