Ostapenko sniegs tenisa paraugdemonstrējumus ratiņtenisa sacensībās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Rīt, 9. decembrī, Vaidavas tenisa kortos jau otro gadu notiks ratiņtenisa sacensību «Baltijas kauss» fināla posms. Sacensības notiks «Enri» tenisa klubam piederošajos tenisa kortos, kuri ir vienīgie Latvijā pilnībā pielāgoti cilvēkiem ratiņkrēslos, informēja LTS.

Pirms tam, 7. un 8. decembrī Kalnciema ielas «Enri» tenisa kortos notiks meistarklases Latvijas un Igaunijas tenisa izlasēm, bērniem un iesācējiem, kuras sniegs Izraēlas izlases treneris Nimrod Bičler (Nimrod Bichler). 9. decembrī plkst. 9.00 Vaidavas ielas «Enri» tenisa kortos norisināsies tenisa paraugdemonstrējumi kopā ar Latvijas tenisisti Jeļenu Ostapenko un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku. Savukārt plkst. 10.00 sāksies «Baltijas kausa» fināls, kurā savā starpā sacentīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tenisa izlases.

«Ideja par Baltijas kausu radās pirms pieciem gadiem, kad, apmeklējot semināru Lietuvā, nonācu pie domas, ka varētu uztaisīt nevis starptautisku ratiņtenisa turnīru, bet tieši Baltijas valstīs, jo visur citus šis sporta veids ir ļoti attīstīts, savukārt šeit tas ir tikai attīstības stadijā. Tāpēc ienāca prāta, ka varētu uztaisīt sacensības, kur savā starpā sacenšas tikai Baltijas valstis. Šo sacensību mērķis ir saliedēt spēlētājus savā starpā starp valstīm, jo tagad mēs varam sanākt kopā treniņnometnēs, meistarklasēs, lai savā starpā sadarbotos un trenētos. Latvijas izlasē šobrīd ir četri cilvēki, aktīvi spēlējošie kopā ir seši. Tagad, ar šo mācību sezonu, ir sākuši trenēties arī bērni, un pakāpeniski šis sporta veids kļūst arvien populārāks,» stāsta Terēza Stenclava, «Baltijas kausa» idejas autore un ratiņtenisa aizsācēja Latvijā.

«Ratiņtenisa sacensības Baltijas valstu starpā norisinās jau otro gadu, un mums ir patiess prieks, ka tieši Latvijā notiek šo sacensību fināla spēles. Pirms gada Latvijā tika atklāti arī tenisa kluba «Enri» korti, kas ir piemēroti tieši ratiņtenisam. Pateicoties trenerei Terēzai Stanclavai, ceram, ka ar katru gadu šā sporta veida popularitāte pieaugs ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas reģionā,» uzsver Kārlis Lejnieks, Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs.

Ratiņteniss Latvijā sāka attīstīties 2012. gadā. Tas ir teniss cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ratiņteniss tiek spēlēts uz klasiskā tenisa laukuma ar klasiskajām tenisa raketēm un bumbām, vienīgā atšķirība ir tā, ka spēlētāji pārvietojas speciālajos tenisa ratiņkrēslos un tenisa bumba uz laukuma var atlēkt divas, nevis vienu reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu