Top filma par latviešiem, kuri airu laivā pieveica Atlantijas okeānu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd aktīvā darba procesā ir piedzīvojumu dokumentālās filmas «Okeāna saviļņotie» sagatavošana, kuru plānots pabeigt un plašākai publikai nodot baudīšanai 2017. gada martā. Tas ir stāsts par pirmajiem latviešiem – Kārli Bardeli un Gintu Barkovski, kuri airu laivā šķērsojuši Atlantijas okeānu. Dokumentālās filmas autori Skuba Films (Sandijs Semjonovs un Laura Rožkalne-Ozola) nodod skatītājiem gaidāmās filmas treileri.

OKEĀNA SAVIĻŅOTIE from Bored of Borders on Vimeo.

Filmā būs atspoguļota piedzīvojuma sagatavošanas gaita, treniņi, plānošanas process, pats airējiens ar neatkārtojamiem skatiem no okeāna, puišu veselības problēmām, kas radās okeānā, un, protams, komandas neatlaidība, ar kuras palīdzību abi entuziasti spēja finišēt, izmantojot tikai airus.

Kopā ar filmu interesentiem tiks nodota grāmata par piedzīvojumu, tās autors Gints Barkovskis arī airējiena laikā veicis pierakstus un fiksējis būtiskākos notikumus diktofonā, tāpēc klātesamības sajūta būs jo īpaši spēcīga.

2016. gada 23. septembrī pēc 142 dienu ilgas ekspedīcijas Brazīlijas krastus sasniedza piedzīvojumu apvienības «Bored of Borders» aktīvisti Kārlis Bardelis un Gints Barkovskis, kuri piepulcējās airētājiem, kuri šķērsojuši Dienvidatlantijas okeānu. Šobrīd šāds veikums izdevies vien 4 cilvēkiem pasaulē, 2 no tiem latvieši.

Tikmēr «Bored of Borders» idejas autors Kārlis jau viesojies vairākās skolās Rīgā, Siguldā, Ādažos, Liepnā ar iedvesmas lekcijām skolās, stāstot par piedzīvojumiem un uzrunājot jauniešus, mudina tos īstenot savas radošās idejas.

Lai uzzinātu par gaidāmajām piedzīvojuma prezentācijām sekojiet jaunumiem

«Bored of Borders» aicina atsaukties uzņēmumus, interesentus, kuri vēlētos atbalstīt filmas tapšanas procesu vai sadarboties nākamā piedzīvojumu projekta realizēšanā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu