Video: Ieskats snovbordistu Pasaules kausa aizkulisēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

3. decembrī Vācijas pilsētā Monchengladbach norisinājās snovborda Pasaules kausa posms Big Air disciplīnā. Snovbordists Toms Petursevičs piedāvā ieskatīties profesionāla snovbordista sacensību dienā, lai parādītu jaunajiem snovbordistiem, kāda ir sportistu ikdiena, ja mērķis ir kvalificēties Ziemas olimpiskajām spēlēm Korejā 2018. gadā.

Šis Tomam Petrusevičam bija otrais Pasaules kauss Big Air disciplīnā šajā sezonā, sākoties kvalifikācijas ciklam Ziemas olimpiskajām spēlēm Korejā 2018. Monchengladbach posms tika organizēts kā City Big Air, un arī šajā posmā dalībniekiem bija tikai viena treniņu diena. Sacensības sākas ar kvalifikāciju, kur katram dalībniekam tiek doti divi lēcieni, kurus vērtē tiesneši; ieskaita labāko.

Snovbordistiem bieži ir grūta izvēle – riskēt un izpildīt sarežģītākus trikus par lielākiem punktiem, bet ar lielāku iespēju, ka varētu neizdoties, vai iegūt mazāk punktu, izpildot vieglākus trikus. Toms Petrusevičs šajā Pasaules kausa posmā izvēlējās riskēt un izpildīt savu labāko triku - Switch BS doublecork nose 1080. Triku sanāca izpildīt daļēji, un Toms Petrusevičs kopvērtējumā ieguva 42. vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms norisināsies ASV Cooper Mt. no 13. līdz 17. decembrim, tajā Toms Petrusevičs un viņa treneris Inārs Bīrmanis pārstāvēs Latviju un Nitro Snovboards komandu.

Jau ceturto gadu Toms Petrusevičs ir iekļauts Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā. Snovbordista Toma Petruseviča mērķis ir kvalificēties dalībai Ziemas olimpiskajās spēlēs 2018. gadā Korejā. Sportists ir izpildījis visus individuālos atlases kritērijus Ziemas olimpiādei pēdējās trijās snovborda sezonās, un sistemātiski ierindojies starp labākajiem 25 FIS Pasaules kausu posmos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu