CAS noraida Blatera apelāciju par sešu gadu diskvalifikāciju no futbola

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi bijušā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta Zepa Blatera apelāciju par sešu gadu diskvalifikāciju no futbola, paziņojusi CAS.

Pērn pirms Ziemassvētkiem FIFA Blateram un bijušajam Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī piesprieda astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola, ko amatpersonas saņēma, jo šveicietis 2011.gadā pārskaitījis Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002.gadam. Divus mēnešu vēlāk abiem abām bijušajām amatpersonām diskvalifikācija tika samazināta uz sešiem gadiem.

Blaters vēlāk iesniedza apelāciju CAS, noliedzot savu vainu šajā lietā.

«Iesniedzu prasību CAS. Redzot, kā lieta attīstījās, cits lēmums nebija gaidāms. Man ir jāpieņem šis lēmums, lai gan princips, ka vaina jāpierāda tiesas ceļā, netika ievērots,» CAS lēmumu komentēja Blaters.

Pērn maija beigās neilgi pirms FIFA prezidenta vēlēšanām organizāciju piemeklēja korupcijas skandāls un tika arestētas vairākas vadošas amatpersonas. Neskatoties uz notikušo, amatā pārvēlēja ilggadējo prezidentu Blateru, kurš apsteidza savu vienīgo konkurentu, FIFA viceprezidentu Ali bin al Huseinu.

Drīz vien Blaters tomēr atkāpās no amata, tāpēc šogad februārī notika jaunas vēlēšanas, amatā ievēlot Džanni Infantīno, kurš līdz tam pildīja UEFA ģenerālsekretāra pienākumus.

Tāpat pie jauna prezidenta tika arī UEFA, kuras vadītāja amatā septembrī tika ievēlēts Aleksandrs Čeferins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu