Karsums ar 1+1 palīdz Maskavas «Dinamo» sagraut «Jugra»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums piektdien atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, bet viņa pārstāvētā Maskavas «Dinamo» savā laukumā ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) pārspēja Hantimansijskas «Jugra», tiekot pie otrās «sausās» uzvaras pēc kārtas.

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums piektdien atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, bet viņa pārstāvētā Maskavas «Dinamo» savā laukumā ar 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) pārspēja Hantimansijskas «Jugra», tiekot pie otrās «sausās» uzvaras pēc kārtas.

Maskaviešiem ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās aizsargs Mets Robinsons, kurš savulaik pārstāvēja Latvijas komandu Rīgas «Dinamo».

Mača rezultātu desmitajā minūtē atklāja Robinsons, bet spēles vidū Karsums panāca 2:0, vairākumā no vārtu priekšas iebakstot ripu pretinieku cietoksnī. Septiņas minūtes vēlāk Robinsons guva trešos vārtus mājiniekiem, bet noslēdzošajā trešdaļā «Dinamo» sameta vēl trīs ripas.

Trešajā periodā pēc nospēlētām divarpus minūtēm Jūso Hietanens panāca 4:0, bet pusotru minūti vēlāk Daniils Tarasovs pēc Karsuma piespēles guva piektos vārtus Maskavas komandai. Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām izcēlās arī Artjoms Fjodorovs, bet «Dinamo» hokejisti svinēja uzvaru ar 6:0.

«Sauso» uzvaru «Dinamo» vārtos izcīnīja Aleksandrs Jerjomenko, kurš atvairīja visas 17 pretinieku mestās ripas.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 11 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, izprovocēja vienu pārkāpumu, bet arī pats tika pie divām soda minūtēm.

Latvijas hokejists pēdējos četros mačos ir guvis trīs vārtus, bet šosezon 33 mačos ir izcēlies astoņas reizes un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles. Ar 17 punktiem viņš ir rezultatīvākais klubs uzbrucējs, tikai par punktu atpaliekot no aizsarga Robinsona.

Tikmēr cits bijušais rīdzinieku aizsargs Tomāšs Kundrāteks piektdien pēc traumas izdziedēšanas atgriezās ar vārtu guvumu, bet Bratislavas «Slovan» savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:2, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekās Novokuzņeckas «Metallurg», kuras rindās uzvaras «bullīti» iemeta Jevgēņijs Solovjovs.

Citā KHL mačā Jaroslavļas «Lokomotiv», kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, savā laukumā ar 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) pārspēja Jekaterinburgas «Avtomobilist». Tikmēr Ufas «Salavat Julajev» viesos ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Minskas «Dinamo», uzvaras «bullīti» realizējot Maksimam Majorovam. Vēl pie uzvaras tika Maskavas apgabala «Vitjaz», kas savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) pārspēja Astanas «Baris».

Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» piektdien pirmajā KHL spēlē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Gagarina kausa īpašnieci Magņitogorskas «Metallurg», pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Rīgas kluba labā divus vārtus guva Miks Indrašis, bet reizi precīzs bija aizsargs Oskars Cibuļskis, kamēr uzvaru nesošo «bullīti» iemeta komandas kapteinis Gints Meija. Savukārt par mača varoni kļuva vārtsargs Jānis Kalniņš, kurš atvairīja 47 no 50 metieniem, kā arī tika galā ar pretinieku zvaigznēm «bullīšu» sērijā.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 90 punktiem 36 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras astoņus punktus atpaliek Maskavas CSKA, kas turklāt aizvadījusi par divām spēlēm vairāk. Savukārt trešā ar 67 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas «Torpedo», ko trenē Pēteris Skudra ar asistentu Ģirtu Ankipānu, Maskavas «Dinamo» ar 59 punktiem ir piektā, bet pirmo astotnieku ar 58 punktiem noslēdz Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku «Jokerit».

Savukārt Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» ar 31 punktu 37 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 27 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 78 punktiem 37 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas «Metallurg», kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas «Admiral» ar 55 punktiem ir sestā, bet Kristapa Sontieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati «Lada», ko stūrē Artis Ābols, ar 44 punktiem ir 12. pozīcijā starp 15 komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu