Martins Dukurs pirmā PK posma priekšvakarā sabojājis savas labākās slieces

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TOBIAS HASE / DPA

Pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs treniņbraucienā Kanādas trasē Vistlerā, kur šajā nedēļas nogalē gaidāms sezonas pirmais Pasaules kausa posms, sabojājis savas labākās slieces, vēsta laikraksts «Diena».

Jaunā Pasaules kausa sezona skeletonā pēc Latvijas laika sāksies naktī uz piektdienu, kad sacensības aizvadīs dāmas, tostarp latviete Lelde Priedulēna. Savukārt kungi, starp kuriem būs arī brāļi Martins un Tomass Dukuri, uz starta stāsies dienu vēlāk. Sacensības tiešraidē demonstrēs Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Tiesa, viens no šonedēļ aizvadītajiem treniņiem M.Dukuram bija neveiksmīgs, jo tika sabojātas labākās slidas, kas tagad vairs neesot lietojamas.

«Trasē bija nokritis ledus, un trāpīju tieši uz betona. Slida tagad ir izmetama, un problēma tāda, ka nav man īsti rezerves varianta,» laikrakstam sacīja M.Dukurs. Ar rezerves sliecēm uzrādītie laiki pagaidām netuvojoties tiem, kurus izdevās sasniegt pirms kaujas slidu sabojāšanas.

Tāpat problēmas skeletonistiem sarūpēja arī aviokompānijas «Lufthansa» darbinieki, kuru streika dēļ aizkavējās kamanu nogādāšana Vistlerā. Tikai otrdien Latvijas skeletonisti treniņos veikuši pirmos braucienus.

Tikmēr T.Dukurs sev parocīgajā trasē braucot labi un esot apmierināts ar vasarā izgatavotajām eksperimentālajām kamanām. Pagājušajā sezonā Vistlerā viņš bija otrais aiz brāļa.

Šajā nedēļas nogalē turpat Vistlerā sāksies arī Pasaules kausa sezona bobslejā, taču Latvijas bobslejisti uz posmiem Ziemeļamerikā nav devušies.

Pasaules kausa otrais posms norisināsies Leikplesidā, bet trešais posms notiks vien janvāra sākumā Altenbergā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Iepriekšējā sezonā Martins Dukurs kļuva par septiņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, kamēr Tomass kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tāpat Martins Dukurs ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Pašlaik 32 gadus vecais Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015. gadā un šogad, bet 2013. gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais Tomass Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Tikmēr Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, savu nepilno Pasaules kausa sezonu noslēdza 13. vietā. Sezonas pēdējā posmā viņai pietrūka vienas sekundes simtdaļas līdz pirmajam goda pjedestālam karjerā.

Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet tikai nesen viņš atsācis treniņus. Tikmēr Uģa Žaļima un Oskara Ķibermaņa stūrētās ekipāžas līdz Pasaules kausa posmiem Eiropā piedalās Eiropas kausa sacensībās.

Pērnajā sezonā Pasaules kausā bobslejā no Latvijas pilotiem labāko rezultātu sasniedza Žaļims, kurš kopvērtējumā divniekiem bija trešajā vietā, kamēr piektais bija Melbārdis, bet 14. pozīcijā ierindojās Ķibermanis. Tikmēr četriniekos Ķibermanis bija desmitais, bet 12. un 13. vietā attiecīgi ierindojās Melbārdis un Žaļims. Savukārt pasaules meistarsacīkstēs par čempioniem kļuva Melbārža četrinieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu