Oficiāli apstiprina nākamās sezonas F-1 kalendāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) trešdien oficiāli apstiprinājusi nākamās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kalendāru, kas šoreiz sastāvēs no 20 posmiem.

Apstiprinājusies jau iepriekš izskanējusī informācija, ka kalendārā nav iekļauts posms Vācijā, kam bija jānorisinās 30.jūlijā Hokenheimā.

F-1 posms Vācijā nenotika jau pērn, kamēr šogad tas atgriezās kalendārā. Pēdējos gados sacīkstes šajā valstī pamīšus risinājušās Hokenheimā un Nirburgā, tomēr abas trases saskaras ar finansiālām problēmām.

Pateicoties Hokenheimas posma izkrišanai no kalendāra, nākamajā sezonā braucējiem būs četras nedēļas ilgs vasaras pārtraukums. Kopā līdz ar to 2017.gada sezonā paliks 20 sacīkstes, pirmajai 26.martā risinoties Austrālijā, bet pēdējai 26.novembrī Abū Dabī.

Tāpat par nedēļu ātrāk pārcelts F-1 posms, lai tas nepārklātos ar Lemānas 24 stundu sacensībām. Formulas braucēji tajā nākamgad sacentīsies 25.jūnijā.

Iepriekš neskaidri bija arī posmi Kanādā un Brazīlijā, bet tie tiks aizvadīti.

Šosezon F-1 kalendārā bija 21 posms, kas bija rekordliels sacensību skaits.

Šajā sezonā par F-1 čempionu pirmo reizi karjerā tika kronēts Vācijas braucējs Niko Rosbergs no «Mercedes», kuram noslēdzošajā posmā Abū Dabī izdevās nosargāt kopvērtējuma vadību pār iepriekšējo divu gadu labāko pilotu Lūisu Hamiltonu no Lielbritānijas («Mercedes»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu