Timma ar 16 punktiem palīdz «Zeņit» komandai izcīnīt uzvaru ULEB Eiropas kausa mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien guva 16 punktus ULEB Eiropas kausa mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas «Zeņit» izbraukumā ar 90:77 (22:10, 25:22, 21:25, 22:20) pārspēt Mursijas UCAM no Spānijas.

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 43 sekundes, kuru laikā iemeta divus no trim divpunktniekiem un četrus no astoņiem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs kļūdas, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 14 efektivitātes punktiem.

Lai gan mača sākums starp abām vienībām vēl aizritēja līdzvērtīgā cīņā, pēc spēlētām piecām minūtēm «Zeņit» pārņēma iniciatīvu un to neatdeva līdz pat cīņas beigām. Mača gaitā visu pārsvars pārsniedza arī 20 punktus.

«Zeņit» sastāvā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet pretinieku rindās 17 punktus iemeta Fakundo Kampaco.

Ar sešās spēlēs izcīnītām četrām uzvarām «Zeņit» un Vācijas klubs Minhenes «Bayern» atrodas C apakšgrupas galvgalī, bet tikpat panākumu septiņos mačos ir Mursijas komandas rēķinā. Savukārt trīs uzvaras piecos mačos ir citai Spānijas komandai Malagas «Unicaja». Šīs četras vienības jau nodrošinājušas vietu nākamajā kārtā, jo piektajā pozīcijā esošā Podgoricas «Budučnost VOLI» no Melnkalnes zaudējusi visās sešās spēlēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pie savas trešās uzvaras trešdien tika latviešu saspēles vadītāja Ingus Jakoviča pārstāvētā Krievijas komanda «Ņižņij Novgorod», kuru trenē Latvijas speciālisti Artūrs Štālbergs un Edmunds Valeiko, saglabājot labas izredzes izkļūt no grupas.

«Ņižņij Novgorod» savā laukumā ar 91:89 (25:24, 22:22, 20:20, 24:23) sīvā mačā pārspēja Lietuvas klubu Panevēžas «Lietkabelis».

Jakovičs šajā mačā laukumā pavadīja četras minūtes un 44 sekundes, bet pie punktiem netika. Latvieša vienīgais raidījums, kas bija tālmetiens, nebija precīzs, bet viņa kontā arī viena piezīme un -2 efektivitātes punkti.

Šī mača gaitā neviena no komandām neieguva lielāku pārsvaru par sešiem punktiem, bet cīņas beigas veiksmīgāk aizvadīja Krievijas klubs, kas ļāva tikt pie trešās uzvaras turnīrā.

A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar piecām uzvarām sešās cīņās ir Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas «Herbalife», kamēr četri panākumi ir Horvātijas klubam Zagrebas «Cedevita». Pa trim uzvarām tikmēr guvušas «Ņižņij Novgorod» un «Lietkabelis», kamēr zaudējumu visās piecās spēlēs cietusi Skopjes «MZT Aerodrom» no Maķedonijas.

«Ņižņij Novgorod» gan vēl nav nodrošinājusi sev vietu nākamajā kārtā, jo tai jācer, ka vēlāk trešdien «Cedevita» savā laukumā pieveiks «MZT Aerodrom» komandas basketbolistus.

ULEB Eiropas kausā 20 klubi sadalīti četrās apakšgrupās, pa pieciem katrā. Vienības savā starpā izspēlēs divu apļu turnīru, bet katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies «Top 16» kārtai, kurā tās tiks sadalītas vēl četrās grupās. Pēc tam četras labākās iekļūs ceturtdaļfinālā, kur, tāpat kā pusfinālā un finālā, uzvarētāji noskaidrosies sērijā līdz diviem panākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu