Rosbergs: Attiecības ar Hamiltonu saglabāsies sarežģītas

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Tikko par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kronētais vācu braucējs Niko Rosbergs prognozē, ka pēc aizvadītās nedēļas nogales cīņas viņa attiecības ar komandas biedru «Mercedes» rindās Lūisu Hamiltonu «vienmēr būs sarežģītas».

Svētdien Abū Dabī tika noskaidrots šā gada F-1 čempions, un Rosbergam izdevās nosargāt savu pārsvaru pār Hamiltonu, pirmo reizi kļūstot par titula īpašnieku. Sacīkšu beigu daļā Hamiltons, būdams līdera godā, izvēlējās pretrunīgu taktiku un samazināja ātrumu, tādējādi satuvinot viņam sekojošo Rosbergu ar citiem braucējiem. Šādi brits cerēja, ka komandas biedru piemeklēs kāda neveiksme, kas apdraudētu viņa izredzes iegūt čempiona titulu.

Trešdien Rosbergs viesojās savā dzimtajā Vīsbādenes pilsētā, kurā tika sagaidīts kā varonis. Rosberga māte Zīna nāk no Vīsbādenes, bet viņa tēvs Keke, 1982.gada F-1 pasaules čempions, ir soms. Rosbergs pašlaik dzīvo Monako, bet saglabā spēcīgu saikni ar dzimteni.

«Kad domāju par Vāciju, domāju par Vīsbādeni,» viņš izteicās. «Man ir brīnišķīgas bērnības atmiņas.»

Rosbergs paudis skumjas, ka pēc sezonas izskaņas aktuālākais diskusiju jautājums ir Hamiltona uzvedība, bet atzinis, ka viņu savstarpējās attiecības «vienmēr paliks sarežģītas».

«Mēs esam konkurenti. Tomēr fakts, ka pazīstam viens otru kopš bērnības, palīdz sarežģītos periodos,» trešdien Rosbergs izteicies Vīsbādenē. «Nepatīkami, ka pašlaik runājam par to tik daudz. Es saprotu Lūisu - viņš ir cīnītājs un uz likmes bija pasaules čempiona tituls. Kad cīnies par čempiona titulu, dažkārt pārkāp robežas.»

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtojis sava tēva Kekes 1982.gadā sasniegto. Rosbergs ir 33. pilots, kuram izdevies kļūt par F-1 čempionu. Bez viņa no Vācijas pilotiem pie tituliem tikuši arī Mihaels Šūmahers un Fetels, bet viņa tēvs Keke par čempionu kļuva, pārstāvot savu dzimto Somiju.

Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu