Rosbergs tomēr aizstāv Hamiltona taktiku noslēdzošajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nupat par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionu kronētais Vācijas pilots Niko Rosbergs no «Mercedes» vienības aizstāvēja sava komandas biedra brita Lūisa Hamiltona izmantoto pretrunīgo taktiku sezonu noslēdzošajā posmā Abū Dabī.

Svētdien Abū Dabī tika noskaidrots šī gada F-1 čempions, un Rosbergam izdevās nosargāt savu pārsvaru pār Hamiltonu un pirmo reizi kļūt par titula īpašnieku. Sacīkšu beigu daļā Hamiltons, būdams līdera godā, gan izvēlējās pretrunīgu taktiku un samazināja ātrumu, tādējādi satuvinot viņam sekojošo Rosbergu ar citiem braucējiem. Tādā veidā brits cerēja, ka komandas biedru piemeklēs kāda neveiksme, kas apdraudētu viņa izredzes iegūt čempiona titulu.

Neapmierinātību ar Hamiltona taktiku jau izteikusi «Mercedes» komanda, kas sacīkšu laikā vairākas reizes lika viņam palielināt ātrumu. Vienība braucējam par šādu izgājienu varētu piemērot arī kādu sodu.

«Es pilnībā saprotu komandas nostāju, jo pēc tās vadības principiem kopā ar Hamiltonu esam strādājuši iepriekšējos trīs gadus,» izteicās Rosbergs. «Tomēr tai pat laikā saprotu Hamiltona rīcību, jo mēs esam piloti un cīnāmies līdz pat pēdējiem metriem.»

«Likme bija pasaules čempiona tituls, tāpēc Lūiss gribēja izmēģināt visus līdzekļus. Es to pieņemu, lai gan tas nav pārāk viegli. Nedomāju, ka turpmāk to vajadzētu apspriest pārāk daudz,» teica jaunais F-1 čempions.

Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtojis sava tēva Kekes 1982.gadā sasniegto. Rosbergs ir 33.pilots, kuram izdevies kļūt par F-1 čempionu. Bez viņa no Vācijas pilotiem pie tituliem tikuši arī Mihaels Šūmahers un Fetels, bet viņa tēvs Keke par čempionu kļuva, pārstāvot savu dzimto Somiju.

Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu