«Mercedes» komandu pievīlusi Hamiltona rīcība Abū Dabī GP beigās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda «Mercedes» nav apmierināta ar Lūisa Hamiltona centieniem ietekmēt Niko Rosberga vietu sezonas pēdējā posmā.

Jau vēstīts, ka «Mercedes» vācu autosportists Niko Rosbergs svētdien nodrošināja sev pirmo F-1 pasaules čempiona titulu karjerā.

Svētdien Abū Dabī notikušajā sezonas pēdējā posmā Rosbergs finišēja otrajā vietā, taču viņa sīvākais konkurents Hamiltons uzvarēja, kas gan vācietim neliedza kļūt par čempionu.

Lai kļūtu par čempionu, Rosbergs Hamiltona uzvaras gadījumā nedrīkstēja finišēt zemāk par trešo vietu. Sacensību beigās

Hamiltons acīmredzami samazināja ātrumu, kas ļāva Sebastjanam Fetelam un Maksam Verstapenam pietuvoties Rosbergam

un varēja apdraudēt viņa čempiona titulu.

«Mercedes» komanda pa radio divreiz norādīja Hamiltonam, lai viņš palielina ātrumu, taču brits neklausīja.

«Pavisam vienkārši, anarhija nestrādā nevienā komandā. Ir noticis precedents. Noteiktu lietu kārtību apstrīdēšana nozīmē, ka savas intereses tiek izvirzītas augstāk par komandas interesēm,» situāciju komentēja «Mercedes» komandas vadītājs Toto Volfs.

«Mercedes» vadītājs vēl nav izdomājis, kā nogludināt attiecības starp abiem pilotiem.

«Varbūt nākamsezon dosim viņiem lielāku brīvību, vai arī būsim daudz stingrāki tur, kur jutīsim necieņu pret mūsu vērtībām. Vēl neesmu pārliecināts, kur veiksim pārmaiņas,» teica Volfs.

Savukārt Hamiltons uzskata, ka abiem pilotiem ir jāļauj sacensties.

«Neuzskatu, ka darīju ko bīstamu vai netaisnīgu. Cīnījāmies par čempiona titulu. Biju līderpozīcijā, līdz ar to varēju kontrolēt tempu,»

skaidroja Hamiltons.

Iepriekšējās divas sezonas Rosbergs kļuva par vicečempionu, piekāpjoties tikai Hamiltonam.

Rosbergs, kļūstot par F-1 čempionu, atkārtojis sava tēva Kekes 1982.gadā sasniegto.

Rosbergs ir 33.pilots, kuram izdevies kļūt par F-1 čempionu. Bez Rosberga no Vācijas pilotiem pie tituliem tikuši arī Mihaels Šūmahers un Fetels, bet viņa tēvs Keke par čempionu kļuva, pārstāvot savu dzimto Somiju.

Tikmēr Hamiltons šo titulu ieguvis 2008., 2014. un 2015.gadā.

Kopvērtējumā Rosbergs 21 posmā tika pie 385 punktiem, par pieciem punktiem apsteidzot Hamiltonu. Trešajā vietā ar 256 punktiem ierindojās Daniels Rikjardo («Red Bull»), ceturtais ar 212 punktiem bija «Ferrari» pilots Fetels, kuram astoņus punktus zaudēja Verstapens («Red Bull»), bet pirmo sešinieku ar 186 punktiem noslēdza Kimi Reikenens («Ferrari»).

Rosbergs šosezon uzvarēja deviņās no 21 sacīkstēm, par uzvaru vairāk bija Hamiltonam, bet pie vienas uzvaras tika abi «Red Bull» piloti Verstapens un Rikjardo.

Rosbergam šī F-1 bija 11.sezona karjerā. No 2006.gada turpmākās četras sezonas Rosbergs pārstāvēja «Williams» komandu, bet 2010.gadā pievienojās «Mercedes» vienībai.

Konstruktoru kausa ieskaitē triumfēja Rosberga un Hamiltona pārstāvētā «Mercedes», uzvaru sev čempionātā nodrošinot jau četrus posmus pirms sezonas beigām. Kopvērtējumā «Mercedes» tika pie 765 punktiem, bet par 297 punktiem mazāk tika «Red Bull», kamēr trešo vietu ar 398 punktiem ieņēma «Ferrari».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu