Abi latvieši Argentīnas posmu noslēdz pusfinālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Argentīnā turpinās 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējais posms. Pēc pirmās dienas, kad sacensību dalībnieki aizvadīja tikai vienu no plānotajiem diviem kvalifikācijas braucieniem, Jānis Baumanis ieņem 5.vietu, savukārt Reinis Nitišs ir vienpadsmitais.

21:00

Sezonas kopvērtējumā Jānim 10.vieta, Reinim - 14.

20:23

Reinis Nitišs savā pusfināla braucienā paliek sestais un arī viņam 2016.gada pasaules rallijkrosa čempionāts ir beidzies.

20:14

Jānim Baumanim sezonas pēdējais posms beidzas pusfinālā pēc tam, kad komandas biedrs Timurs Timerzjanovs otrajā pagriezienā spēcīgi uztriecās Jāņa mašīnas aizmugurējai daļai kreisajā pusē un ritenim pielieca virsbūvi. Jānis gan spēja pakāpties uz trešo pozīciju, taču ilgi nebija jāgaida līdz riepas plīšanai un latvietim nekas cits neatlika kā izstāties.

18:23

Reinim Nitišam ceturtajā kvalifikācijā desmitais labākais rezultāts un 6.vieta kopvērtējumā, kas nodrošina drošu iekļūšanu pusfinālā, savukārt Jānim 12.labākais veikums un 11.vieta kopvērtējumā. Līdz ar to abi latvieši brauks pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā, Argentīnas posma pusfinālā.

17:36

Jānis savā ceturtās kvalifikācijas braucienā izcīna uzvaru, aiz sevis atstājot Kenu Bloku un Renē Mjunihu.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

16:31

Reinim trešās kvalifikācijas absolūtajā vērtējumā 7.vieta, savukārt Jānis ir 14.ātrākais. Tādējādi starpposmā pirms pēdējā kvalifikācijas brauciena Reinis ir pakāpies uz 7.vietu, bet Jānis Argentīnas posma kopvērtējumā patlaban ieņem 9.vietu.

16:21

Reinis Nitišs savā braucienā izcīna otro vietu. Bet jaunu dienas ātrāko apļa laiku uzrāda Johans Kristofersons.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

16:12

Jānis Baumanis savā trešās kvalifikācijas braucienā ierindojas trešajā vietā. Lai gan latvietim izdevās uzrādīt dienas ātrāko apļa laiku (41,111 sekundes), trešajā aplī pārsista riepa liedz iespēju pacīnīties par augstāku rezultātu.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

15:42

Trešajā kvalifikācijā Jānim starts otrajā braucienā no pole position kopā ar Antonu Marklundu un Robinu Larsonu. Reinis startēs trešajā braucienā no nomināli otrās starta vietas.

15:10

Otrā kvalifikācijas brauciena absolūtajā vērtējumā Reinim septītais labākais rezultāts, kamēr Jānim - vienpadsmitais. Tādējādi kvalifikācijas vidū Jānis ir septītais, bet Reinis - astotais.

15:05

Otrā brauciena starts Jānim padevās ļoti labs, tomēr norvēģis Andreass Bakerūds izspieda Jāni diezgan bīstami pret trases nožogojumu, kad ātrums ir ap 140 km/h. Varēja būt nelāgs iznākums, tādēļ tagad abiem sportistiem jānes tiesnešiem atrādīt video ieraksti no salona.

14:54

Otrajā kvalifikācijā Jānis Baumanis savu braucienu noslēdz piektajā pozīcijā, nepilnas astoņas sekundes zaudējot Peteram Solbergam. Reinis Nitišs savu braucienu tikmēr noslēdz trešajā vietā.

Foto: www.fiaworldrallycross.com

13:55

Svētdienas brīvo treniņbraucienu sesija ir noslēgusies. Nobraucot vienu apli, Jānim Baumanim astotais ātrākais apļa laiks, bet Reinim Nitišam - četrpadsmitais. Treniņu sesijā ātrākais tikmēr šā gada čempiona titula ieguvējs, zviedrs Matiass Ekstroms, otrais - Jāņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs, bet trešais - amerikāņu autosportists Kens Bloks.

Foto: www.fiaworldrallycross.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu