Neilands paraksta līgumu ar profesionālo kontinentālo komandu «Cycling academy»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vairākkārtējs Latvijas U-23 vecuma grupas čempions grupas un individuālajā braucienā Krists Neilands parakstījis divu gadu līgumu ar Izraēlā reģistrēto profesionālo kontinentālo riteņbraukšanas komandu «Cycling academy», vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Līdz ar to Neilands kļuvis par otro Latvijas riteņbraucēju aiz Gata Smukuļa, kurš nākamajā sezonā startēs otrajā prestižākajā pasaules riteņbraukšanas līmenī.

«Esmu ļoti gandarīts par iespēju turpināt savu attīstību «Cycling Academy» vienībā. Ceru, ka šo divu gadu laikā gan es kā sportists, gan arī komanda sasniegs augstus rezultātus. Liels prieks, ka varu turpināt savu karjeru profesionālajā kontinentālajā riteņbraukšanas līmenī, kas man dos jaunu pieredzi un jaunas iespējas,» LRF citē Neilandu.

Patlaban 22 gadus vecais Neilands šosezon pārstāvēja ASV kontinentālo vienību «Axeon Hagens Berman».

Neilands 2013.gadā pievienojās Latvijas vadošajai riteņbraukšanas komandai «Rietumu - Delfin» (tagad - «Rietumu banka - Rīga»), kuras sastāvā izcīnīja kopumā trīs Latvijas čempiona titulus U-23 vecuma individuālajos un grupas braucienos. Pērn kuldīdznieks arī izcīnīja 15.vietu Eiropas čempionātā un augsto piekto vietu Hainaņas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) kopvērtējumā.

Uzrādītie rezultāti pērnās sezonas gaitā Neilandam pavēra iespēju nonākt vienā no pasaules vadošajām U-23 vecuma grupas sportistu komandām «Axeon Hagens Berman». Šogad Neilands izcīnīja augsto piekto vietu Nāciju kausa izcīņas posmā Flandrijā. Tāpat tika gūta arī desmitā vieta Lježas - Bastoņas - Lježas vienas dienas velobraucienā, 13.vieta Eiropas U-23 čempionātā grupas braucienā un izcīnīti Latvijas U-23 čempiona tituli grupas, kā arī individuālajā braucienā.

Tāpat Neilands ASV komandas sastāvā parādīja aktivitāti arī Jūtas un Kalifornijas daudzdienu velobraucienu posmos.

Iepriekšējās divas sezonas «Cycling Academy» bija kontinentālās komandas statusā. Tiesa, no nākamā gada tā pāries jaunā līmenī, saņemot profesionālās kontinentālās komandas licenci. Tas komandas sportistiem pavērs iespēju startēt arī daļā no prestižākajām riteņbraukšanas sacensībām, tostarp UCI Pasaules tūres kalendārā iekļautajos velobraucienos.

«Cycling Academy» komanda izveidota 2014.gada novembrī, atbalstu sniedzot arī esošajam pasaules čempionam Peteram Saganam. Komandas mērķis ir palīdzēt attīstīties jaunajiem un talantīgajiem riteņbraucējiem. Iepriekšējā sezonā Izraēlā bāzētās komandas sastāvā startēja arī elites grupas Igaunijas čempions grupas braucienā Mihkels Raims.

Neilands tādējādi kļuvis par otro Latvijas riteņbraucēju, kurš nākamā gada sezonā pārstāvēs kādu no «pro» kontinentālā līmeņa komandām. Jau vēstīts, ka Latvijas elites čempions Gatis Smukulis oktobrī noslēdza viena gada līgumu ar Francijas vienību «Delko Marseille Provence KTM». Pasaules tūres komandās gaidāmajā sezonā startēs Toms Skujiņš un Aleksejs Saramotins, pārstāvot attiecīgi «Cannondale - Drapac» un «Bora - Hansgrohe» vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu