Lai uzvarētu, jāapgāžas uz jumta?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Visnotaļ neierasti aizvadītajā svētdienā noslēdzās Makao ielās notikušās FIA GT World Cup sacensības. Tajās sacīkšu režīmā tika aizvadīti vien nepilni divi apļi, turklāt par uzvarētāju tika pasludināts braucējs, kura mašīna pēdējos metrus veica, slīdot pa asfaltu uz jumta.

Beļģu autosportists Laurenss Vantūrs (Audi) svētdien tika pie dīvainākās uzvaras savā karjerā. Sācis sacīkstes no pole position, viņš pirmajos pagriezienos spēja noturēt aiz muguras visus konkurentus un arī pirmo apli noslēdza kā līderis. Nelaimīgā kārtā tai brīdī avāriju piedzīvoja cits sacīkšu dalībnieks, Rikijs Kapo (BMW), un trasē izbrauca drošības mašīna.

Kamēr tika novākts Kapo sasistais BMW un salabots trases nožogojums, līdz sacensībām atvēlētā laika beigām bija atlikušas vien 18 minūtes. Kad sacīkstes atsākās, Vantūrs bija nobraucis vēl trīs apļus līdera pozīcijā, bet otrajā vietā esošajam Ērlam Bamberam (Porsche) bija paspējuši piešķirt 5 sekunžu sodu par pārkāpumu startā, raksta FIA.com.

Tas bija pietiekams dzinulis, lai Bambers pēc drošības mašīnas došanās boksos mēģinātu «netaisnību» labot un finišētu vismaz 5 sekundes pirms Vantūra. Apdzīt viņam konkurentu izdevās diezgan ātri, taču tieši tajā brīdī Vantūra Audi uzbrauca trases apmalītei, palēcās, ietriecās trases nožogojumā un nokrita uz jumta.

Vantūra auto krietnu gabalu noslīdēja pa trasi. Kad beidzot apstājās, autosportists patstāvīgi spēja izkļūt no savas mašīnas un doties malā, bet tiesneši jau bija paguvuši sacīkstes atkal apturēt. Brīdī, kad Vantūra auto bija novākts no trases, sacīkšu laika limitā atlika vien 4 minūtes un tiesneši nolēma tās neatsākt. Līdz ar to atbilstoši FIA noteikumiem par uzvarētāju tika pasludināts tas sportists, kurš kā līderis veicis pēdējo pilno sacensību apli.

Makao notikušajās sacensībās piedalījās mašīnas, kuras atbilst GT3 klases noteikumiem: Audi R8 LMS, Porsche 911 GT3 R, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracan GT3, BMW F13 M6 GT3, BMW E89 Z4, kā arī Bentley Continental GT3 un Ferrari 488 GT3, piebilst Motor.ru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu