«Zemgale»/LLU apspēlē valsts čempionus, turpinot nostiprināties pirmajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pieredzējušā trenera Haralda Vasiļjeva trenētā Jelgavas komanda «Zemgale»/LLU sestdien turpināja veiksmīgo sezonu un savā laukumā ar 6:4 (2:1, 2:0, 2:3) uzvarēja valsts čempioni «Liepāju», nostiprinoties Latvijas hokeja virslīgas līderpozīcijā.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Niklāvs Birovs un Kristaps Millers, bet pa reizei precīzi bija Ēriks Ozollapa un Romāns Ņekļudovs. Tikmēr liepājniekiem Iļja Žučkovs izcēlās ar vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Spēles rezultātu atklāja viesi, kad precīzs bija Māris Diļevka, bet trešdaļas vidū Birovs ar nepilnu trīs minūšu intervālu divas reizes izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 2:1 «Zemgale»/LLU labā.

Otrajā periodā pārsvars piederēja jelgavniekiem, kas rezultējās Ozollapas un Millera precīzajos metienos, bet trešā perioda sākumā šīs sezonas negaidītie favorīti panāca jau 5:1. Tiesa, «Liepāja» drīz vien pēc Marka Kaļeiņikova un Žučkova metieniem divas ripas atspēlēja, atgriežot intrigu spēlē. Tomēr «Zemgale»/LLU nenotrīcēja un guva arī sestos vārtus, kad spēles 57.minūtē 6:3 panāca Millers. Līdz mača beigām liepājnieki gan iemeta vēl vienu ripu, bet izglābties no neveiksmes nespēja.

Pārsteidzošā «Zemgale»/LLU, kurā pārsvarā spēlē gados jauni puiši, izcīnīja jau sesto uzvaru pēc kārtas, nostiprinoties turnīra tabulas vadībā.

LETA jau ziņoja, ka sestdien citā spēlē «Mogo» hokejisti rezultatīvā trešajā periodā guva trīs vārtus un savā laukumā ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) uzvarēja «Prizma» komandu.

«Mogo» rezultātu atklāja 26.minūtē, kad precīzs bija Raimonds Vilkoits, bet trešā perioda sākumā Elviss Želubovskis pārsvaru dubultoja. Vēl pēc četrām minūtēm «Prizma» uzbrucējs Sergejs Piskunovs vienus vārtus atguva, atjaunojot intrigu, tomēr mača beigu daļā Želubovskis ar saviem otrajiem vārtiem, kā arī Edgars Kurmis nodrošināja pārliecinošu «Mogo» uzvaru.

Sestdien tiek aizvadīta vēl viena virslīgas spēle, kurā ambiciozā «Kurbads» komanda Ogrē uzņem «Rīgu».

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 37 punktiem 16 spēlēs atrodas «Zemgale»/LLU, bet tai piecus punktus zaudē 14 cīņas aizvadījušie «Kurbada» hokejisti. Savukārt «Mogo» iekrājusi 30 punktus 14 mačos, bet ceturtā ar 21 punktu ir čempione «Liepāja».

Rīgas «Prizma» ar 17 punktiem 15 mačos ir piektā, 13 punktus iekrājusi «Rīga», kamēr «Pārdaugava» 14 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot «play-off» cīņas.

Šogad virslīgu atstājusi pagājušās sezonas pastarīte «Rīga 99»/«Tukums», bet augstāko komandu sabiedrībā atkal ar divām komandām spēlē sporta skola «Pārdaugava».

Čempiona titulu kā mērķi šogad izvirzīja «Kurbads» un «Mogo», bet pagājušās sezonas spēcīgākā vienība «Liepāja» vēlas cīnīties par labāko trijnieku.

Pateicoties «Optibet» atbalstam, šogad atkal risināsies Latvijas kausa izcīņa hokejā un Zvaigžņu spēle. Kausa fināls būs 17.februārī, un šajā turnīrā eksperimentālā kārtā tiks izmēģināts pagarinājums formātā «trīs pret trīs», bet Zvaigžņu spēle 26.decembrī notiks Liepājā.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti «Liepājas» hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja «Kurbadu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu