Skeletonists Netlaus izcīna ceturto vietu Eiropas kausa sacensībās Kēnigsē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas jaunais skeletonists Krists Netlaus ceturtdien izcīnīja ceturto vietu Kēnigsē trasē Vācijā notikušajās Eiropas kausa sezonas ceturtajās sacensībās.

Abos braucienos latvietis uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet goda pjedestālu aizņēma trīs Vācijas sportisti.

Uzvaru izcīnīja Fēlikss Zeibels, kuram Netlaus divu braucienu summā zaudēja 1,24 sekundes. Otrajā vietā tikmēr ierindojās Dominiks Radijs, bet trešais bija Fabians Kihlers, no kura Netlaus atpalika 0,79 sekundes.

Tikmēr 12.vietā ierindojās Kristaps Zeila, kurš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā trīs sekundes.

Kopumā uz starta izgāja 43 sportisti, bet otrajam braucienam kvalificējās pirmā brauciena 20 labākie sportisti.

Savukārt dāmu sacensībās Dārta Zunde ierindojās 11.vietā, bet pirmo četrinieku aizņēma Vācijas kvartets. Uzvarētajai Maksi Justai Zunde zaudēja 3,14 sekundes.

Tikmēr Paula Lāce pirmajā braucienā nefinišēja.

Trešās sacensības pēc atgriešanās trasē aizvadīja 2006.gada Turīnas olimpisko spēļu čempione Maja Pēdešena-Bjeri, kura uzvarētājai zaudēja 2,14 sekundes un ieņēma septīto vietu.

Dāmu sacensībās uz starta izgāja 30 dalībnieces.

Piektdien turpat Kēnigsē trasē notiks Eiropas kausa piektās sacensības.

Eiropas kauss ir trešais spēcīgākais līmenis skeletonā. Paralēli Kēnigsē notiek arī otrā spēcīgākā līmeņa Starpkontinentālā kausa sezonas trešās sacensības, kurās Latviju pārstāv Ivo Šteinbergs.

Vadošie skeletonisti gatavojas Pasaules kausa sezonai, kas decembra ievadā sāksies Vistleras trasē Kanādā. Nākamgad Pasaules kausā cer debitēt arī Šteinbergs, bet jaunajiem skeletonistiem šosezon galvenās sacensības būs Siguldā gaidāmais pasaules junioru čempionāts.

Kā vēstīts, sezonas pirmās Eiropas kausa sacensības pirms divām nedēļām risinājās Siguldas trasē. Tajās vīriem dubultuzvaru guva Šteinbergs un Netlaus, bet dāmu vidū startēja vienīgi Zunte, izcīnot astoto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu