Liepiņš, Prūss un Vosekalns desmitniekā «Tour of Fuzhou» velobrauciena posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas kontinentālās komandas «Rietumu banka – Rīga» komandas riteņbraucējs Emīls Liepiņš ceturtdien izcīnīja ceturto vietu, Ķīnā notiekošajā UCI 2.1 kategorijas daudzdienu velobrauciena «Tour of Fuzhou» otrajā posmā. Viņa komandas biedrs Pēters Prūss bija septītais, bet Andris Vosekalns ieņēma desmito vietu.

Priekšpēdējo velobraucienu 2016. gadā uzsākusi Latvijas vadošā riteņbraukšanas komandas «Rietumu banka – Rīga», kas piecu sportistu sastāvā sāka UCI 2.1 kategorijas daudzdienu sacensības «Tour of Fuzhou», kas rit pa Ķīnas ceļiem. Diemžēl «Rietumu banka – Rīga» komandas sportistus jau iepriekšējā sacensībās, «Tour of Taihu Lake», piemeklēja veselības likstas.

Tas priekšlaicīgi Latvijā lika atgriezties šīs sezonas komandas līderim Mārim Bogdanovičam. Veselības problēmu dēļ «Tour of Fuzhou» velobrauciena pirmajā posmā izstājās arī Armands Bēcis un Deins Kaņepējs. Par spīti tam, sacensības turpina trīs Latvijas komandas braucēji – Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns un Pēters Prūss. Pirmajā posmā, kura beigu daļā bija jāpievar nopietns kāpums, Pēters Prūss ieguva 43. vietu.

Lielākas cerības «Rietumu banka – Rīga» trio saistīja ar otro dienu, kurā dalībnieki no dažādām kontinentālajām komandām mērojās spēkiem 124,3 kilometru otrajā posmā, kura maršruts bija krietni līdzenāks, kā trešdien. Toma Flakša vadītie sportisti, lai arī ievērojami skaitliskā mazākā sastāvā nekā citi, spēja sekmīgi sastrādāties.

Nelielu vadību pirms finiša ieguva divi sportisti, kuriem uz papēžiem mina lielā grupa. No «Rietumu banka – Rīga» vīriem finiša spurtam tika virzīts Emīls Liepiņš. Spraigā cīņā dobelnieks finišēja ceturtajā vietā 119 dalībnieku lielajā konkurencē. Labāko desmitniekā spēja iekļūt arī abi Emīla komandas biedri. Pēteram Prūsam septītā, bet Andrim Vosekalnam desmitā vieta. Par posma uzvarētāju kļuva korejietis Okheols Kims, kurš tāpat kā otrās vietas ieguvējs Medi Sohrabi no Irānas finišēja sešas sekundes ātrāk par lielo grupu. Trešo vietu ieguva austrālietis Lūkss Pakers.

Kopvērtējumā Pēters Prūss atrodas 43. vietā, 4 minūtes un 19 sekundes aiz līdera Rahima Emami. Velobraucienā kopumā paredzēti pieci posmi, no kuriem noslēdzošais gaidāms svētdien, 20. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu