Aija Putniņa: Pret Slovēniju jāspēlē gudrāk nekā iepriekš

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei nākamajā nedēļā gaidāmajā izšķirošajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē pret Slovēniju nepieciešams spēlēt gudrāk nekā pirmā apļa mačā, uzskata valstsvienības spēlētāja Aija Putniņa.

Latvijas dāmu valstsvienība sākusi gatavoties nākamajā trešdienā paredzētajai spēlei ar Slovēniju, kurai pirmajā aplī pamanījās kapitulēt ar 18 punktu starpību.

«Kaut kas tiek pamainīts, jo pret Slovēniju mums pagājušajā spēlē grūti gāja, tāpēc nepieciešami uzlabojumi,» pēc pirmajiem treniņiem pauda Putniņa. «Nepieciešams spēlēt gudrāk, atrast brīvos cilvēkus, jo iepriekšējā mačā visu sasteidzām un nelasījām viņu aizsardzību.»

«Viņas kopā spēlēja ļoti labi, katra izdarīja savu darbu, un viss piecnieks spēlēja kā komanda,» basketboliste atcerējās Slovēnijas izlases spēku.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā aplī Latvija piekāpās Slovēnijai negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 51:69.

Pati Putniņa šo sezonu aizvada Turcijas komandā «Stambulas Universitāte». Nacionālais čempionāts iesākts ar trim panākumiem četrās spēlēs, Putniņai divreiz tiekot pie «double-double», bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausā neizdevās pārvarēt kvalifikāciju, piekāpjoties citam Stambulas klubam - YDUBGD.

«Kad es un citas meitenes parakstījām līgumus, rēķinājāmies, ka spēlēsim Eirokausa pamatturnīrā, tomēr vasaras vidū FIBA pamainīja noteikumus un mums pretiniekos nokļuva jauns klubs, kas dabūjis naudu un pārpircis spēlētājus no spēcīgākajiem valsts klubiem. Runā, ka viņi varētu vinnēt visu Eirokausu. Mums nepaveicās ar izlozi,» teica basketboliste.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības sastāvs

Vārds un uzvārdsPoz.Aug.Dzim.Klubs
Anda Eibele1.1701984TTT Rīga
Elīna Babkina1.1721989Samsun Beledye (TUR)
Ieva Krastiņa1./2.1721990TTT Rīga
Baiba Eglīte1./2.1761989TTT Rīga
Anete Jēkabsone-Žogota2.1771983
Liene Priede2./3.1801990TTT Rīga
Gunta Baško-Melnbārde3.1811980TTT Rīga
Dita Rozenberga3.1801992Namur (BEL)
Digna Strautmane3.1881998TTT Rīga
Aija Putniņa4.1921988Istanbul Univers. (TUR)
Anete Šteinberga4.1901990USK Praha (CZE)
Ieva Kūlīte4./5.1881988TTT Rīga
Kristīne Vītola5.1961991Galatasaray (TUR)
Zenta Meļņika5.1961991Udominate (SWE)

Kā atzina Putniņa, viņa šajos divos mēnešos, kopš dzīvo Stambulā, sastrēgumos pavadījusi tikpat daudz laika, cik visā savā iepriekšējā dzīvē kopā. «Tomēr komandā esmu iejutusies un nevaru sūdzēties. Iet arvien labāk arī pašai, esmu saspēlējusies ar partnerēm.»

«Stambulas Universitātes» komanda pagājušajā sezonā Turcijas čempionāta pamatturnīrā ieguva sesto vietu, bet izslēgšanas turnīrā nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

«Tikšana astotniekā ir minimums. Pērn bija sestā vieta, šogad, protams, gribas labāk,» sezonas mērķus pauda sportiste, kurai nepatīkamas emocijas sagādā fakts, ka Turcijas čempionātā būs spēle arī 24.decembrī. «Vispār negribu domāt par Ziemassvētkiem.»

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēle ar Slovēniju 23.oktobrī notiks «Elektrum» Olimpiskajā centrā. Pirms tam sestdien turpat tiks aizvadīta pārbaudes spēle ar Čehiju.

A grupa: Latvija 2-1 (-9), Slovēnija 2-0 (+27), Lietuva 0-3.

  • 19. novembrī: Slovēnija - Lietuva.
  • 23. novembrī: Latvija - Slovēnija.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā latvietes ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu savā apakšgrupā, kamēr līderes ar diviem panākumiem divos mačos ir Slovēnijas basketbolistes, bet Lietuvas izlase trīs cīņās nav spējusi tikt pie uzvarām un zaudējusi cerības tikt uz finālturnīru.

Finālturnīram, kas 2017.gada jūnijā notiks Čehijā, kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas, kā arī sešas labākās otro vietu ieguvējas.

Uzvara Rīgā slovēnietēm garantēs ceļazīmi uz finālturnīru. Savukārt Latvijai pirmo vietu grupā garantēs panākums ar vismaz 19 punktu pārsvaru. Savukārt panākums ar +1 līdz +18 punktiem dos otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru, jo vismaz trijās grupās otro vietu iegūs komanda, kas būs izcīnījusi ne vairāk kā divas uzvaras.

Ja sestdien slovēnietes zaudēs Lietuvai, Rīgas spēles uzvarētājas iegūs pirmo vietu, savukārt zaudētājas riskē palikt ārpus finālturnīra, jo ar bilanci 2-2 un sliktu iegūto un zaudēto grozu starpību ceļazīmei var nepietikt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu