Porziņģis: Pēc pirmā puslaika mērķēju uz gūtiem 40 punktiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pēc pirmā puslaika, kurā sameta 25 punktus, mērķēja uz kopumā 40 punktiem, pēc mača atzina latvietis.

Porziņģis trešdien parādīja izcilu sniegumu, gūstot 35 punktus un labojot savu NBA rezultativitātes rekordu, kā arī palīdzot Ņujorkas «Knicks» ar 105:102 (29:27, 25:22, 27:25, 24:28) pieveikt Detroitas «Pistons».

«Knicks» tribīnes Porziņģi spēles laikā uzmundrināja ar saukļiem «MVP! MVP!».

«Tas bija fantastiski. Palīdzēja man doties uz priekšu. Pirmajā puslaikā iemetu 25 punktus, bet mērķēju uz 40 punktiem. To nesasniedzu, taču tribīnes mani atbalstīja un tikām pie uzvaras,» pēc mača teica Porziņģis.

Liepājnieks savā rezultatīvajā sniegumā atzīmēja arī komandas biedru ieguldījumu.

«Mēģinu būt agresīvs, un komandas biedri palīdzēja man nonākt pozīcijās, kurās varu iemest.

Karmelo Entonijs par to parūpējās, Deriks Rouzs un Brendons Dženingss piespēlēja uz brīviem metieniem,» slavēja Porziņģis.

Savukārt Rouzs pēc spēles atzīmēja to, cik bīstams Porziņģis ir laukumā.

«Viņš nemaz neizskatās pēc otrgadnieka, kurš nezinātu spēli. Tas ir neticami, kā viņš spēlē.

Tas ir nereāli, kādas kustības viņš spēj veikt ar savu augumu. Unikāls basketbolists,» izcēla Rouzs.

Tāpat latvieša sniegumu uzteica pretinieku spēlētājs Tobiass Heriss. «Viņš iekaroja grozu no jebkuras pozīcijas,» secināja «Pistons» basketbolists.

Līdzšinējais latvieša rekords NBA bija 29 gūtie punkti, kurus viņš iepriekšējā sezonā sameta divos mačos, bet šosezon viņš vienā spēlē bija guvis 28 punktus, kurus divas reizes sakrāja arī pērn.

Aizvadītajā mačā Porziņģis spēlēja 40 minūtes un vienu sekundi, no spēles trāpot 13 no 22 metieniem. Viņš realizēja desmit no 15 divpunktniekiem, trīs no septiņiem trejačiem un sešus no septiņiem «sodiņiem».

Tāpat viņš izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva kļūdu un nopelnīja divas piezīmes. Porziņģim esot laukumā, «Knicks» guva par 16 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

Zīmīgi, ka Porziņģis laboja arī NBA spēlējušo latviešu NBA rezultativitātes rekordu, jo savulaik Andris Biedriņš 2006.gadā pret Denveras «Nuggets» guva 31 punktu.

Porziņģis sešos no pēdējiem septiņiem mačiem ir guvis vismaz 20 punktus, kas viņam ir labākā sērija līdzšinējā karjerā.

Šosezon vidēji mačā latvietis ir guvis 20,7 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas zem groziem.

«Knicks» ar piecām uzvarām 11 mačos pakāpās uz desmito vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr «Pistons» ar sešām uzvarām 12 spēlēs ir pozīciju augstāk.

Nākamo maču «Knicks» vienība aizvadīs jau ceturtdien, kad viesosies pie Vašingtonas «Wizards».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu