Marejs smagā ATP sezonas noslēguma turnīra mačā uzvar Nišikori

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules tenisa ranga pirmais numurs Endijs Marejs trešdien tika pie uzvaras sezonas noslēguma turnīra jeb «ATP World Tour Finals» otrajā spēlē, sperot platu soli pusfināla virzienā. Marejs ar rezultātu 6-7 (9:11), 6-4, 6-4 pārspēja Kei Nišikori, tiekot pie 21.uzvaras pēc kārtas.

Duelis ilga trīs stundas un 20 minūtes, kas ir ilgākā trīs setu cīņa turnīra vēsturē.

Pirmajā setā visos geimos uzvarēja servētāji, tādēļ bija jāaizvada teibreiks, kurā Nišikori sākumā neizmantoja trīs setbumbas. Turpinājumā arī Marejs nerealizēja setbumbu, bet arī japānis pie rezultāta 8:7 nespēja noslēgt setu savā labā. Tam sekoja skota vēl viena nerealizēta setbumba, bet Nišikori savu piekto setbumbu izmantoja un taibreikā svinēja uzvaru ar 11:9.

Otro setu Marejs sāka, uzvarot pie Nišikori serves, bet Japānas tenisists astotajā geimā revanšējās un panāca 4-4. Uz to skots atbildēja ar vēl vienu lauztu pretinieka servi, bet devītajā geimā viņš pielika punktu uzvarai setā ar rezultātu 6-4. Trešajā setā Marejs un Nišikori savas pirmās serves realizēja, bet turpinājumā pasaules ranga līderis divreiz lauza pretinieka servi, kas viņa sestajā geimā ļāva panākt 5-1. Lai gan turpinājumā Nišikori atbildēja ar vienu atņemtu servi, tomēr tas netraucēja Marejam svinēt uzvaru ar 6-4.

«Tā bija smaga cīņa. Kei lika man skriet, bet tomēr tiku tam pāri. Patlaban jūtos labi, bet biežāk to var izjust nākamajā dienā. Ceru, ka šosezon vēl būs trīs spēles, kurām tikšu pāri,» pēc cīņas teica Marejs.

Marejs un Nišikori cīnās Džona Makinroja vārdā nosauktajā grupā, kurā vēlāk Stans Vavrinka spēkosies ar Marinu Čiliču. Šajā grupā Marejam ir divas uzvaras divās spēlēs, viena uzvara divos mačos ir Nišikori kontā, bet Vavrinka un Čiličs pirmajā cīņās cieta zaudējumus.

Tikmēr Ivana Lendla vārdā nosauktajā grupā līderis ar divām uzvarām divās spēlēs ir pasaules ranga otrā rakete Novāks Džokovičs, kurš nodrošinājis sev vietu pusfinālā. Tikmēr pa uzvarai guvuši Milošs Raoničs un Dominiks Tīms, kamēr Gaels Monfiss piedzīvojis neveiksmi abās cīņās.

ATP sezonas noslēguma turnīrs Londonā «O2» arēnā norisināsies līdz svētdienai.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja Džokovičs, bet Marejs neizkļuva no apakšgrupas, kas nozīmē, ka viņš, visticamāk, šo gadu noslēgs ranga pirmajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu