Japāņu kompānija «Rakuten» kļūst par «Barcelona» ģenerālsponsoru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Japāņu tiešsaistes mazumtirgotājs «Rakuten» nākamos četrus gadus būs Spānijas futbola granda «Barcelona» ģenerālsponsors, trešdien pavēstīja spāņu gigants.

«Rakuten» nomainīs «Qatar Airways», kas bijis «Barcelona» kreklu sponsors kopš 2013.gada. Paredzams, ka japāņi sezonā maksās vismaz 55 miljonus eiro, kas ir par 20 miljoniem eiro vairāk, nekā Kataras aviokompānija maksā šosezon.

«Rakuten» ir elektroniskās tirdzniecības kompānija, kas bāzēta Tokijā un ir viena no lielākajām pasaulē.

«Barcelona» komandas panākumi to padara ļoti piesaistošu sponsoriem. Neskatoties uz pagājušajā sezonā piedzīvoto neveiksmi UEFA Čempionu līgā, vienība triumfēja nacionālajās meistarsacīkstēs un Karaļa kausa izcīņā. Tāpat vienībā ir vairāki no pasaulē pazīstamākajiem futbolistiem.

Jau 2018.gadā «Barcelona» sāks sava mājas spēļu stadiona «Camp Nou» rekonstrukciju, paplašinot tā ietilpību līdz 105 000 cilvēku. Šī projekta budžets plānots 420 miljonu eiro apmērā un lielākoties tiks finansēts tieši no sponsoriem. Zīmīgi, ka Barselonas stadions jau tagad ir ietilpīgākais Eiropā.

«Barcelona» ilgu laiku bija tradīcija neattēlot nevienas organizācijas logotipu uz komandas krekliem, taču 2006.gadā tā tika lauzta, kad uz formastērpiem parādījās ANO Bērnu fonda UNICEF logo, kam Spānijas vienība pati maksā. Tomēr pēc līguma noslēgšanas ar lidsabiedrību «Qatar Airways» nu šis logo ir krekla aizmugurē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu