Džokovičs ar uzvaru sāk ATP sezonas noslēguma turnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pasaules tenisa otrā rakete Novāks Džokovičs ar uzvaru pār kādreizējo Ernesta Gulbja treniņu partneri Dominiku Tīmu svētdien uzsāka dalību sezonas noslēguma turnīrā jeb «ATP World Tour Finals».

Džokovičs Ivana Lendla grupas spēlē izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6-7 (10:12), 6-0 , 6-2.

Pirmajā setā tenisisti pēc 12 geimiem nenoskaidroja uzvarētāju, tādējādi bija jāaizvada taibreiks. Tajā vispirms Tīms ieguva piecas setbumbas, taču nevienu no tām nerealizēja. Pēc tam pie iespējas noslēgt setu savā labā tika arī Džokovičs, taču arī viņš nerealizēja setbumbu. Turpinājumā austrietis Tīms tomēr ar septīto setbumbu tika pie uzvaras taibreikā ar 12:10.

Pēc zaudēta pirmā seta Džokovičs no dusmām sita bumbiņu pret kortu, kas atsitās un ielidoja skatītāju tribīnēs. Par dusmu izvirdumu bijušais ranga līderis saņēma brīdinājumu.

Otrajā setā kortā dominēja Novāks, kurš atņēma Tīmam trīs serves un svinēja uzvaru ar 6-0. Trešajā setā serbs vēlreiz uzvarēja divus geimus pie pretinieka serves, bet savu servi nosargāja, tādējādi svinot uzvaru ar 6-2.

Lai gan Džokovičs bija ticis pie uzvaras, tomēr arī pēc mača viņš bija sliktā noskaņojumā.

«Jūs esiet vienkārši neticami. Vienmēr ceļat augšā šādas lietas. Vai esmu vienīgais tenisists, kurš kortā parāda emocijas? Jūs tā sakiet?,» žurnālistiem jautāja Džokovičs.

Džokovičam pēdējā laikā pasliktinājušās attiecībās ar medijiem, jo klajā nākusi informācija par to, ka viņš meklējis palīdzību pie garīgā skolotāja, lai tiktu galā ar savām emocijām. Jautājums par to, kāpēc Džokovičs turpina agresīvi apieties ar tenisa ekipējumu, vēl vairāk saniknoja serbu.

«Es turpinu tā darīt? Esmu tuvu tam, lai saņemtu sodu? Jā, tam varēja būt nopietnas sekas. Tikpat labi kortā varēja arī snigt, bet tas nenotika. Nav pirmā reize, kad tā daru,» pukojās Džokovičs.

Vēlāk šīs pašas apakšgrupas spēlē Milošs Raoničs tiksies ar Gaelu Mofisu. Savukārt Džona Makinroja vārdā nosauktajā grupā spēlēs pasaules pirmā rakete Endijs Marejs, Stans Vavrinka, Kei Nišikori un Marina Čiličs.

Šīs nedēļas sākumā Marejs kļuva par jauno ranga līderi, līdera godā nomainot Džokoviču.

Pašlaik 29 gadus vecais Marejs kļuvis par pirmo britu ATP ranga pirmajā vietā kopš to 1973.gadā sāka skaitīt. Viņš ir 26. ranga līderis vēsturē un vecākais debitants kopš 1974.gada, kad 30 gados pirmo vietu spēja ieņemt austrālietis Džons Ņūkombs.

Šosezon Marejs uzvarējis 73 mačos un zaudējis tikai deviņos, triumfējot arī Vimbldonas čempionātā un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs

Tikmēr Džokovičs ATP ranga līdera godā bija 122 nedēļas pēc kārtas, bet kopā pirmajā pozīcijā atrodies 223.nedēļas.

Džokovičs pasaules ranga līderis nepārtraukti bija kopš 2014.gada 7.jūlija.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja Džokovičs, bet Marejs neizkļuva no apakšgrupas, kas nozīmē, ka viņš, visticamāk, arī gadu noslēgs ranga pirmajā pozīcijā.

ATP sezonas noslēguma turnīrs Londonā «O2» arēnā norisināsies līdz nākamajai svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu